Petter Solberg jublet etter tredjeplassen like etter målgang på Lånkebanen. Foto: Frank Skaufel

Svensken, som leder VM med suverene ni poeng, vant alle heat, semifinalen og finalen under VM-runden i rallycross på Lånkebanen.

– Det fungerte hundre prosent, og det ble en perfekt helg. Alt må fungere om man skal vinne alle heat og finalene, sier Kristoffersson, som kopierte Bakkeruds bragd fra 2016 ved å vinne alt han startet i under løpshelgen.

Å vinne på Lånkebanen betyr litt ekstra for Kristoffersson.

– Hell, Höljes og noen andre skikkelige rallycrossbaner betyr litt ekstra å vinne på. Viktigst er det likevel å ta med seg 30 poeng. Alt i alt er det den store pokalen ved sesongslutt som betyr mest, sier svensken til Racing.

Mye kluss i starten på den dramatiske starten av finalen på Lånkebanen, men Mattias Ekström (i front) gikk rett i alternativsporet, mens Johan Kristoffersson (midten) og Petter Solberg (bak) valgte å kjøre normalsporet. Andreas Bakkerud (bak t.v.) ble hindret av Timmy Hansen. Foto: Frank Skaufel

Opptur for Solberg

Petter Solberg var trolig den som jublet aller mest på Lånkebanen. Med tredjeplass fikk han igjen oppleve champagne og pokal.

–  Det ble en tøff helg, men farten var fantastisk og man måtte jobbe for det. Jeg hadde ikke de beste startsporene, men det betyr uansett ingen rolle. Å lykkes i Norge betyr mye for meg personlig, og det å være på pallen med sol, champagne og masse folk er kjempegøy, sier han.

Solberg ligger på tredjeplass i VM-sammendraget, 10 poeng bak teamkompis Kristoffersson og kun ett bak Sebastien Loeb som tapte mange poeng på Lånkebanen. Nå ser Solberg fremover mot de neste løpene.

– Vi skal pushe enda hardere mot de Höljes og andre løpene, og man vet aldri når det gjelder sammendraget. Det er mange løp igjen, og jeg vil gjerne VM sammenlagt. Jeg tapte mye i Barcelona og i siste løp, denne gangen var det Loeb som tapte mye. Mye kan fortsatt skje, sier han.

Bakkerud stoppet

For Andreas Bakkerud ble det bråstopp i første sving av finalen etter et sammenstøt med Timmy Hansen.

– Noen ganger gir man, og noen ganger får man. Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde. Det ble noe knuffing, og plutselig sto jeg bom fast. Jeg prøvde å kjøre gjennom Peugeot-en, men det gikk ikke, sier Bakkerud smilende.

Han var fornøyd med å komme til finalen på hjemmebane, selv om han hadde håpet å gjøre det bedre enn sisteplassen som ble resultatet.

– Man kan ikke grine over spilt melk. Nå ser jeg frem til Höljes, og der satser jeg på å komme på pallen for 6. gang på rad, sier bergenseren, som ligger på fjerdeplass i VM-sammendraget.

Publikumsrekord

For arrangørene i Stjørdal ble VM-runden en ny suksess. Fint vær, gode kjøre- og publikumsforhold gjorde sitt til at publikum strømmet til Lånkebanen.

Hele 22000 tilskuere betalte inngangsbillett, og det var 1000 flere enn i fjor. Med de frivillige var over 24000 innom portene på Lånkebanen under VM-arrangementet.