Carl Berthelsen har hatt en svært god sesong for sitt nye Superbike-team, MPC Yamaha racingteam. Nå leder han norgesmesterskapet med seks poeng til Norvald Haaland, og han deler sammenlagtledelsen i Nordisk mesterskap med Henning Flathaug før siste runde på hjemmebane på Rudskogen i september.

– Vi har hatt en fantastisk sesong, og har vært godt forberedt og hatt margingene på vår side. Dette gjorde også at vi kom godt ut av en krevende helg på Karlskoga, forteller NM-lederen.

 

Hete og regn i Sverige

Den kombinerte konkurransen på Karlskoga Motorstadion i Sverige hvor førerne kunne hente poeng både i NM og i Nordisk mesterskap ble svært krevende med mye regn, opptørkede forhold og ikke minst over 30 grader og sol. Alt ble en taktisk utfordring for Berthelsen og teamet.

– Vi hadde en utfordrende helg, som ble løst på en utmerket måte av teamet. Jeg har en ny sykkel, som jeg ikke tidligere har kjørt på denne banen, og i tillegg ble det svært tøffe forhold. Hele helgen besto virkelig av en solid laginnsats, forteller han.

Berthelsen fikk med seg en førsteplass og en tredjeplass i NM, samt andre og fjerdeplass i Nordisk mesterskap.

 

– Ikke kjørt raskere enn nødvendig

Det var han svært godt fornøyd med.

– Sesongen har blitt veldig bra for vår del. Teamet er svært dyktige og innehar svært høy kompetanse. I tillegg har vi kjørt taktisk og ikke raskere enn nødvendig, og da har vi også klart å dra med oss mye poeng. Det betyr at vi også leder begge mesterskap, forteller en sulten Yamaha-fører, før finalehelgen på hjemmebane.

 

 

Spennende finaler på Rudskogen

Både norgesmesterskapet og nordisk mesterskap skal i år avgjøres på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Carl Berthelsen er klar på hvordan han skal forberede seg før den spennende finalehelgen.

– Vi skal forberede oss godt mot finaleløpene som vi også har gjort mot de andre NM-rundene. Vi er da midt i september og vi kan få litt høstvær. Jeg håper på tørre forhold for det er mest forutsigbart, men vi kan ikke utelukke regn og kaldere vær. VI skal uansett gjøre en solid jobb i forkant med oppsett og dekk, forteller han og legger til.

– Men seks poeng er ikke mye så vi kan ikke safe noe som helst. Vi må kjøre for å vinne, men det er mye som kan komme i veien. Det er flere som ønsker seg mesterskapstitlene, understreker Berthelsen.

NM og Nordisk  mesterskap avgjøres helgen 13. til 15. september.