Jenny Susann Jakobsen er relativt fersk i motorsporten og hadde sin første sesong i fjor.

Trettenåringen fra Hakadal er relativt fersk i motorsporten. Jenny Susann Jakobsen forteller at hun begynte så sent som i fjor. Det var pappa som inspirerte henne til å begynne, og han er fortsatt en viktig støttespiller. – Pappa har drevet ganske mye med motor sport, forteller hun. Faren hjelper blant annet til med klargjøringen av karten og tar seg av nødvendige skruing og mekking.

OVER ALL FORVENTNING

Jakobsen forteller da Racing møtte henne på To­veisen på Kongsberg at hun så langt hadde kjørt syv­åtte løp denne sesongen. Ungjenta var svært fornøyd med kjøringensin og resultatene i årets sesong. – Det har gått over all forventning. Jeg har ofte startet langt bak, men har kjørt meg mye opp, forteller hun. Resultatmessig har det variert noe. Under NMKs Sommercup ble Jakobsen nummer åtte i det andre løpet på Andebu­banen, for så å falle ned på 21.­plass i det siste løpet på Sigdal.

Aller mest fornøyd er Jakobsen med Juniorfestivalen på Eggemoen der hun fikk en fin syvendeplass. Prestasjonen var ekstra sterk tatt i betraktning at hun startet langt bak i finalen og kjørte seg opp mange plasser. I tillegg til Juniorfestivalen og de fire løpene i sommercupen, kjørte hun også Sølvsprinten på Kongsberg i juni og NAFløpet i Andebu.

 

KONSENTRASJON OG FOKUS

Jakobsen synes det er morsomt å slå guttene, spesielt når de selv tror de er veldig gode og behandler henne litt nedlatende siden hun er jente. Gokarttalentet synes det er dumt at det er så få jenter som driver med gokart, og håper at flere vil begynne etter hvert.

– Det skulle gjerne vært flere, men det er jo gøy med de som er med, da, sier hun. For å bli god i denne sporten mener Jakobsen det er viktig med fokus og konsentrasjon. Samtidig er det viktig å ha motivasjon for det en driver med. Selv er Jakobsen svært konkurransebevisst, og det er noe av det som driver henne under løpene. – Jeg vil veldig mye og da lærer jeg også fortere. Neste sesong er målet å ligge i toppen, og kjøre så mange løp som mulig, sier hun. 13­åringen er ikke den eneste som driver med gokart i familien. Hun har også en lillesøster som har begynt å kjøre litt.

MENTALE FORBEREDELSER

Jakobsen forteller at hun trener mye, og legger stor vekt på forberedelsene til løpene. Hun trener på banen én gang i uka, og kjører løp i helgene. Forberedelsene hennes består likevel ikke bare i kjøretrening og klargjøring av karten. Gokartføreren legger også stor vekt på den mentale biten og driver en del psykisk trening, noe hun anser viktig for å gjøre det bra på banen.

– Det er viktig for å kunne gjennomføre hele løpet, forklarer hun. Jakobsen er også svært bevisst på at sporten ikke skal gå på bekostning av lekser og skole, men det hender også av og til at hun får gjort unna lekser i bilen på vei til trening.