Volkswagen utvikler nå en elektrisk racerbil for igjen vinne verdens mest kjente bakkeløp, Pikes Peak. De mener det er på tide å ta tilbake førsteplassen, det er 30 år siden sist de deltok.

• Formålet er å sette ny rekord på legendariske Pikes Peak i USA
• Bilen vil være en elektrisk prototype med ny teknologi

Ny utfordring i motorsport med morgendagens teknologi: Volkswagen utvikler en hel-elektrisk racerbil for verdens mest kjente fjellrace. All-wheel drive prototypen er planlagt til å være i klar til starten av Pikes Peak International Hill Climb i Colorado, USA 24. juni 2018. Målet er å sette en ny rekord for elbiler opp til målstreken som er på 4.300 meter høyde. Det nye motorsportprosjektet er en del av Volkswagens prosess for å vise seg som den ledende produsenten av elektriske kjøretøy. I 2025 vil Volkswagen tilby 23 hel-elektriske bilmodeller.

«Pikes Peak hill-klatring er en av verdens mest kjente bilrace. Det utgjør en enorm utfordring og er derfor utmerket egnet til å teste og bevise kvaliteten kommende teknologier,» forklarer dr. Frank Welsch, som er ansvarlig for utvikling. «Vår elektriske racerbil vil bli utstyrt med ny type batteri og teknologi. Den ekstreme stresstesten på Pikes Peak vil gi oss viktige funn som vil gi nytte av fremtidig utvikling, og det vil vise frem våre produkter og deres teknologier.»

Kjøretøyet blir utviklet av Volkswagen Motorsport i nært samarbeid med teknisk utvikling i Wolfsburg. «Løpet på Pikes Peak er en ny start for oss. Vi utvikler et hel-elektrisk racerbil for første gang,» forklarer Sven Smeets, Volkswagen Motorsport Director. «Prosjektet er også en viktig milepæl i vår nye motorsport orientering. Vårt team er bokstavelig talt elektrifisert for å ta på seg denne utrolige utfordringen.» Volkswagen Motorsport deltok sist i Pikes Peak Mountain Race i 1987 med en spektakulær tvilling-engasjert Golf som knapt savnet etterbehandling. «Det er på tide for en rematch,» fortsetter Smeets.

Pikes Peak International Hill Climb – som innsidere også kaller «Race to the clouds» – har blitt kjørt siden 1916 i Rocky Mountains nær Colorado Springs. Løpekursen er 19,99 kilometer lang, og den klatrer 1.440 meter til toppmøtet på 4.300 meter over havet. Nåværende rekord i klassen av elektriske prototyper er 8 minutter 57.118 sekunder, som ble satt av New Zealander-føreren Rhys Millen i 2016.