Dermed ble Sondre Evjen til slutt nummer seks sammenlagt i RX2 International Series. Evjen ble også nummer tre sammenlagt i RX Lites-klassen i det nordiske mesterskapet, og han imponerte da han kjørte inn til en femteplass da han debuterte i Supercars under EM-runden i Latvia. I tillegg ble han nummer tre i Rally X on Ice i vinter.

-Dette har vært en lang og morsom sesong. Det har vært mange sterke løp, men også en del stang-ut. Men alt i alt er jeg fornøyd med sesongen, sier Sondre Evjen.

Andreplass i Sør-Afrika

Denne helgen var det klart for finaleløpet i RX2 International Series i Sør-Afrika. Det startet bra med noen gode treningstider, men i de innledende omgangene var ikke marginene helt på Evjens side. Men han var nummer åtte etter de innledende omgangene, og dermed klar for semifinale.

-I semifinalen skjedde det mye, men jeg var heldig og kunne unngå de verste smellene. Dermed klarte jeg å kvalifisere meg til finalen, forteller føreren fra NMK Gol.

I finalen skulle det skje enda mer, med flere kollisjoner, avkjøringer og tekniske problemer. Og en som tjente på alt dette var Sondre Evjen, som i tillegg kjørte raskt og problemfritt. Dermed ble det en andreplass bak landsmann Ben-Phillip Gundersen.

-Jeg var litt heldig i finalen, men det gjelder også å unngå problemer, og det klarte jeg med glans. Kjøringen er jeg også fornøyd med, og det var bra å avslutte sesongen på pallen.

God sesong

Sondre Evjen har kjørt mange løp i år, og i den internasjonale serien har han nådd finalen fem ganger med tre pallplasser som resultat. I det nordiske mesterskapet kjempet han hele tiden i toppen, og endte på en tredjeplass sammenlagt.

-Det var et par løp som ødela litt for meg, som rullingen i Höljes og problemer i Canada. Uten disse kunne en pallplass sammenlagt i den internasjonale serien vært mulig også. Det morsomste løpet var imidlertid i Riga, da jeg debuterte i Supercars, sier 20-åringen fra Ål i Hallgindal.

Ikke avgjort om neste sesong

Hva som skjer neste sesong for Sondre Evjen er ikke avgjort ennå.

-Det er klart det frister å kjøre mer Supercars, men det koster mye penger. Sånn sett kan jeg kjøre langt flere løp i RX2 for et mindre budsjett. Vi får se hva det blir til, men jeg kommer i hvert fall til å satse internasjonalt neste år også.

Nå venter en vinterferie fra all kjøring, hvor forberedelse for neste år og sponsorjobbing står i fokus.