Roar Lindland var raskest i ProAm-klassen under kvalifiseringen til søndagens løp i Porsche Supercup i Monaco.

Monaco Grand Prix er årets andre runde i Porsche Mobil 1 Supercup, og Roar Lindland fra Lyngdal leder ProAm-klassen etter seier i det første løpet i Barcelona for to uker siden. I dagens kvalifisering var Lindland nummer 15 totalt av de 28 bilene, og også raskest i ProAm.

-Jeg er veldig fornøyd med kvalifiseringen, og det er ekstra viktig med pole position her i Monaco ettersom det er så vanskelig med forbikjøringer. Nå gjelder det bare å holde seg unna trøbbel i søndagens løp, sier Roar Lindland.

For to uker siden på Circuit de Barcelona-Catalunya kjørte Lindland inn til en 15. plass og best i ProAm-klassen. Målet for sesongen er å forsvare ProAm-gullet fra i fjor.

I tillegg til Porsche Supercup deltar Lindland også i Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor to løpshelger på Knutstorp og Rudskogen er unnagjort. I åpningsløpet i Sverige ble den en sjetteplass og et brutt løp på grunn av en påkjørsel. På hjemmebane gikk det bedre med en tredje- og en fjerdeplass. Dermed ligger Lindland på en sjetteplass sammenlagt i mesterskapet hvor han ble nummer tre i fjor.

-Starten på sesongen i Skandinavia har ikke gått like bra som i Supercup. Begge mesterskap betyr mye for meg, men denne helgen er all fokus på å fortsette suksessen i Supercupen, forklarer Lindland.

Etter løpet i Monaco er det klart for flere løp i den skandinaviske serien på Anderstorp og i Skellefteå, før Supercupen er tilbake med et løp i Østerrike i slutten av juni.