f56b8dea-8314-45d4-86b5-60db82fd2bf6Latvia´s Reinis Nitiss vant tredje VM runde i FIA World Rallycross Championship etter en perfekt helg i sin Ford Fiesta Supercar på Hell.

18-åringen fra Latvia leder nå VM totalt etter tre runder forran Petter Solberg. Petter endte til slutt på andre plass kun slått av Nitiss. Debutanten Ken Block tok tredje plassen på podiet etter en sterk opptreden i sin Hoonigan Racing Ford Fiesta.

Over 13000 tilskuere bidro til å gjøre helgen til en stor fest på Lånkebanen i Trøndelag. De fleste heiet på Norges egen Petter Solberg og Andreas Bakkerud, som hadde vunnet hver hver sin foregående runde. Ken Block var også utrolig populær, og fikk helt sikkert ennå flere fans etter sin tilstedeværelse både på og utenfor banen.

«This is amazing- just amazing,» uttalte Nitiss som nå leder VM etter tre runder forran Solberg med tre poeng. «Jeg vil ikke glemme dagen i dag – jeg kjørte forran to superstjerner og vant forran en verdensmester. I dag var det 15 juni og 15 er mitt nummer på bilen – det er et nummer som bringer lykke og gir en god følelse. Målet mitt når sesongen startet var å være blant topp 12, jeg kunne faktisk ikke forestille meg å vinne i dag!»

Solberg, som kjørte sin Citroen DS3 Supercar inn til andre plass, var full av lovord for Hell RX vinner Nitiss, som er mer enn 20 år yngre enn han selv. «Jeg er veldig imponert av Reinis – han er ung og presset meg hardt i dag. Han fortjente virkelig dette, har en rask.»

Ken Block hyllet også vinneren. «Jeg kunne ikke vært gladere», uttalte den karismatiske Amerikaneren. «Dette er min første gang på en skikkelig rallycross bane og jeg havnet på pallen med to store kjørere, (Nitiss og Solberg). Det er fantastisk. Jeg hadde utfordringer med startene og har ikke helt skjønt det ennå, men World RX er et fantastisk mesterskap og det har vært stort for meg og teamet å se hvordan det virker.

«7f3f9d99-a75a-42a9-adac-1ddc3c3713f5

Team Peugeot-Hansen kjørere Timur Timerzyanov og Timmy Hansen var også i finalen. Men deres beslutning om å bruke Cooper´s våtdekk på deres Peugeot 208 Supercars når banen tørket opp kostet dem viktige sekunder i finalen. Timerzyanov endte på fjerde, med Hansen på sjette. Henning Solberg tok seg imponerende til finalen i sin Saab 9-3 Supercar og endte på en sterk femte plass.

Stillingen Etter runde 3, World RX of Norway

1. Reiniss Nitiss, 72 poeng
2. Petter Solberg, 69 poeng
3. Toomas Heikkinen, 60 poeng
4. Andreas Bakkerud, 56 poeng
5. Timur Timerzyanov, 41 poeng
0c2402f2-c593-41c2-b8c1-5291bd3204ba

Pressemelding/Foto: Fia World Rallycross Championship