Man kan ikke velge verken seirer eller kamper. Da jeg kom til den svenske VM-runden i Höljes, drømte jeg stort om sesongens annen VM-rundeseier i rallycross på det jeg anser som min annen hjemmebane. Likevel står jeg her som en veldig glad og fornøyd mann etter tredjeplass og flere viktige VM-poeng enn mine argeste VM-rivaler. Jeg klatret til annenplass i VM sammenlagt.

Denne helgen ble virkelig en for både egne og min families minnebøker. Vi var til sammen sju utøvere fra familiene Solberg/Walfridson/Tidemand i aksjon i helgen. Min 12-årige sønn Oliver vant sitt crosskartløp, hans tredje triumf på rad, og han hjalp Sverige til landskampseier mot Norge. Olivers seier inspirerte meg stort.

119156_Solbergp05SWE14tw064

Rundt 35.000 tilskuere fylte Höljesbanen med folk og fest, og jeg tror samtlige fikk valuta for billettpengene bare i Supercarfinalen.

Jeg startet lørdagen med beste rundetid på treningen og fulgte opp med seier i første heat etter veldig bra kjøring og sterke tider. Deretter fulgte litt uflaks med en punktering i annet heat, en punktering jeg måtte kjøre med i to runder. Likevel greide jeg å holde farten oppe og sikre 9. beste tid i heatet.

Søndag fortsatte jeg med en ny heatseier, men fikk et teknisk problem på start som førte til motorstopp i siste heat, og jeg måtte ta til takke med 12. beste tid. Uansett holdt det totalt til å stå i første startspor i semifinalen. Der fikk jeg en svak start og måtte safe meg inn til tredjeplass og finaleplass.

I finalen startet jeg fra tredje rekke, men fikk til en veldig god start og var raskt oppe på tredjeplass og etter hvert annenplass. Men en punktering to runder før slutt gjorde at jeg måtte tenke på å sanke flest mulige VM-poeng og annenplassen bak Ekström. Men duellene bak Ekström var både spektakulære og til tider ufine. I siste sving torpederte Bakkerud bilen min og sendte meg ned på tredjeplass. Det var ikke pent, men jeg gjør ikke noe ut av det. I det minste vet jeg nå hvor han setter sin list om vi skulle komme i nye dueller senere i sesongen.

Kun 9 poeng skiller VM-leder Reinis Nitiss og meg etter Sverige-runden. Bakkerud er ytterligere fire poeng bak. Neste VM-runde finner sted i Belgia kommende helg.

Resultater:
1) Mattias Ekström, Sverige, 2) Andreas Bakkerud, Norge, 3) PETTER SOLBERG, NORGE, 4) Reinis Nitiss, Latvia, 5) Liam Doran, Storbritannia, 6) Sebastian Eriksson, Sverige.

VM-stillingen:
1) Reinis Nitiss 112, 2) Petter Solberg 103, 3) Andreas Bakkerud 99, 4) Toomas Heikkinen 88, 5) Timur Timerzyanov 66.

Pressemelding fra Petter Solberg World RX Team