Denne helgen skal rallycrossfører Sverre Isachsen kjøre billøp et steinkast unna stedet der Norges fartskonge Eugen Bjørnstad kjørte et av sine største løp i 1937.

Sverre Isachsen deltar som eneste nordmann i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross, som denne helgen arrangerer et løp på parkeringsplassen til Nassau Veterans Memorial Coliseum på Long Island rett utenfor New York.

Long Island var et sentralt sted i bilsportens barndom, og et lite steinkast unna plassen hvor Sverre Isachsen skal kjøre i helgen lå racerbanen Roosevelt Raceway på 30-tallet. De største løpene som ble arrangert her var Vanderbilt Cup i 1936 og 1937, og i 37 var nordmannen Eugen Bjørnstad en av de 30 deltakerne. Den dag i dag regnes Bjørnstad som en av tidenes største norske bilsportsutøvere, men konkurransen i Vanderbilt Cup ble tøffere enn ventet for Bjørnstad, som endte som nummer 16 i et løp som ble vunnet av Auto Unions fabrikksfører Bernd Rosemeyer.

Denne helgen er det Sverre Isachsen fra Hokksund som skal forsvare de norske fargene på Long Island, når årets fjerde runde i Red Bull Global Rallycross går av stabelen. Nå ligger det ikke lenger noen permanent motorbane på området, men GRC har bygget en provisorisk bane på parkeringsplassen utenfor Nassau Veterans Memorial Coliseum, hvor NHL-klubben New York Islanders har sin hjemmebane. Selve bane-layouten er helt lik som den Sverre Isachsen kjørte på i Las Vegas i fjor høst, og det passer Subaru-føreren bra.

– Jeg hang med helt i toppen i Las Vegas i fjor, og nå har jeg en bedre bil. Derfor er jeg optimist før helgen, sier 42-åringen.

Isachsen har de siste dagene gjennomført to testdager med Subaru Rally Team USA på en liten bane utenfor teamets hovedkvarter i Burlington, Vermont.

– Testene har gått veldig bra, og jeg er optimist foran løpet i New York. Vi har jobbet med både støtdempere og motorprogram, så bilen er veldig bra. Men i rallycross trenger man også litt flaks, og det håper jeg å ha til helgen. Det har vært mye stang ut i de tre foregående løpene i år, så nå er det på tide med litt stang inn også.

Etter tre av ti runder i årets GRC-mesterskap leder den tidligere Formel 1-føreren Scott Speed foran en annen tidligere F1-fører, Nelson Piquet Jr og med Steve Arpin på en tredjeplass. Sverre Isachsen ligger på en tolvteplass – rett bak Tanner Foust som vant den finske VM-runden i rallycross da han gjorde en gjesteopptreden i verdensmesterskapet tidligere i sommer. Kjøringen til helgen starter lørdag, mens finalene går klokken 14.00 lokal tid – og sendes direkte på NBC i USA.

Pressemelding fra Isachsen Motorsport
Foto: Lars Gange subaru.com/rally