Etter en tøff start i de innledende heatene på lørdagen, gjorde Solberg noen endringer i oppsettet. Det hjalp definitivt.

Foran titusenvis av tilskuere kjørte Petter Solberg inn til sin andre seier på rad, og den tredje totalt i rallycross-VM. Dermed befestet han topplasseringen sammenlagt, og leder nå med 28 poeng på latvieren Reinis Nitiss.

– Aldri har jeg vært så nervøs under et løp, og sjelden har jeg vært så sliten, trett, utladet og svett. Det føles helt utrolig med en ny seier. Det var ikke bare kjøringen som tappet energi, men også alt som var rundt løpet. Titusener av fans var ville etter å få autografer, bilder, håndtrykk og klemmer, og jeg fikk knapt et minutt for meg selv. Men det hører med til gamet og gir meg også veldig mye glede, sier den ferske vinneren.

De innledende rundene på lørdagen gikk ikke helt etter planen for Solberg. Etter å ha satt to tredjetider, var det klart at noe måtte gjøres for å nå helt til topps på søndagen. – Vi i teamet ble enige om å gjøre om på en rekke ting i oppsettet av bilen, og det ble jobbet på spreng natt til søndag for å få det på plass.

På søndag morgen kunne Solberg sikre andreplassen uten å ta ut alt for mye, og dermed hadde han bedre dekk enn flere av konkurrentene i semifinalen. Det hjalp, og han kjørte inn til en trygg seier i sin semi.

Også i finalen ga dekkstrategien seg utslag i topplassering, men det var en mye tøffere fight.  – Det gikk hett for seg i finalen, og jeg måtte ordentlig kjempe for å holde ledelsen ut av første og annen sving. Mot slutten av løpet var det fortsatt svært kort tilbake til nærmeste VM-konkurrent Reinis Nitiss, så jeg måtte ta i absolutt alt jeg hadde på de siste to rundene. Da satte jeg også ny banerekord (rundetid på 37,003 sekunder) og fikk det svaret jeg hadde ønsket meg hele helgen av bilen, forteller Solberg.

Tøffere for Bakkerud

Mens Solberg hadde marginene på sin side, var det akkurat ikke nok for Andreas Bakkerud. To dårlige starter på lørdagen gjorde at han lå på en 23. plass før søndagens runder. Her traff han imidlertid godt, og kjørte seg opp til en åtteplass sammenlagt.

I semifinalen gikk det imidlertid ikke helt veien, og Bakkerud fullførte som fjerdemann. Dermed var finalehåpet ute for bergenseren. Teamkamerat Nitiss tok derimot andreplassen, og dermed er Ford Olsberg-teamet fortsatt på topp i teammesterskapet foran Marklund Motorsport og Peugeot Hansen.

– Det er fortsatt mye å kjempe om, og det er fire løp igjen, sier Bakkerud etter løpet.

Heller ikke Solberg tar noe for gitt, og er klar på at ingenting er avgjort enda.

– Jeg vil fortsette å sanke flest mulige VM-poeng til minst mulig risiko i fortsettelsen også. Fortsatt gjenstår fire løp i VM, og 28 poeng er ikke nok til å ha full kontroll på mesterskapet, sier han.

Neste runde i rallycross-VM går av stabelen i Tyskland om to uker – altså 20. og 21. september.

Les også:

Finland droppes fra VM-kalenderen

Video: Isachsen vil helst kjøre både VM og GRC

Derfor sponser ikke Statoil motorsport