I januar fødte Malin Gjerstad datteren Nora, men hun har likevel satset for fullt på motorsport denne sesongen. FOTO: STIAN ORMESTAD / BILCROSS.NO

– Vi kjøpte bilen, en Saab 90, på bud uken før damelandsfinalen, ler Malin Gjerstad. Egentlig hadde hun tenkt å stille på en NM-runde i rallycross, som foregikk samme helg, men årets sesong har ikke gått så bra som den skulle. – Dessuten er det langt dyrere å stille i NM, sier hun. At årets finale foregikk på hjemmebanen Brekka Motorbane, talte også for deltagelse. – Jeg kjenner banen ut og inn, sier Gjerstad, som representerer arrangørklubben NMK Aremark, selv om hun bor i Sande i Vestfold.

VUNNET TRE GANGER

Allerede som 19-åring gikk Malin Gjerstad til topps i damelandsfinalen i bilcross, to år før NMK tok over mesterskapet. Samme år vant hun juniorlandsfinalen, og ble nummer tre i åpen klasse. I 2013 vant hun igjen damelandsfinalen, men siden den gang har fokuset vært på rallycross og Supernasjonal klasse 1.

– Jeg har ikke kjørt en bilcrossbil siden jeg vant i 2013, sier hun. – Hva betyr det for deg å vinne damelandsfinalen? – Egentlig betyr det ganske mye. I rallycross har det vært mye stang ut, og jeg har ikke vunnet et billøp siden jeg vant damelandsfinalen i 2013, sier Gjerstad. Finalen på Brekka ble ikke spennende. Fire jenter måtte trekke om det beste startsporet, og Gjerstad var heldig og fikk velge som nummer to.

– Bilen fungerte utmerket, og jeg tok starten. Ettersom jeg kjenner banen godt, vet jeg akkurat når det er best å velge alternativsporet. Jeg tok den i andre runde, og ledet da jeg kom ut og holdt ledelsen inn til mål, sier hun.

FØDTE I JANUAR

Malin Gjerstad er ei tøff jente. I januar fødte hun datteren Nora, og fra før har hun Henrik. Uten støtte fra forloveden Kjetil Solheim hadde det vært vanskelig å få puslespillet til å gå opp. Når hun ikke kjører racerbil arbeider hun som personlig assistent i helsevesenet.

– Samboeren og pappa mekker bilen, mens jeg kjører. Nora fikk melk i depotet mellom rundene, smiler hun. Fortsatt er rallycross viktigst, men ettersom suksessen uteble valgte Gjerstad å stå over de siste løpene av årets sesong.

– Jeg ønsker å satse hardere til neste sesong. I år har vi hatt mye motgang, men når bilen fungerer hevder jeg meg i toppen. – Blir det ny damelandsfinale i 2017? – Det er jeg usikker på, men lysten vil helt sikkert komme tilbake når det nærmer seg.