Hvorfor dette er en sosial og familievennlig aktivitet?

Så, hvorfor mener jeg at dette er en sosial og familievennlig aktivitet?
Jeg ønsker ikke å skremme noen, men å være forelder med et barn som kjører racing krever litt mer enn å sende barnet på f.eks fotballtrening. Det vet jeg veldig godt, som både pappa til en minimoto fører og fotballtrener for et fotballag.

Selv om det krever litt tid av oss som foreldre, så må man se det positive i det.Som fotball-pappa kommer jeg ikke like tett på min sønns aktiviteter som jeg gjør når vi kjører Minimoto. Når vi er på Minimoto-trening får vi mulighet til å tilbringe en hel kveld eller til og med en hel helg sammen. Dette er kvalitetstid som må verdsettes høyt. Man hjelper barna med bekledning, motorsykkel og kjøreteknikk. Selv om man ikke nødvendigvis er en RR-utøver selv, så kan man lære barnet mye om opptreden, disiplin, blikk, gass og brems i tidlig fase. Dette bygger sterke bånd mellom barn og foreldre, i tillegg møter man andre foreldre i samme situasjon. Noen er flinke til å skru sykkel, andre er flinke til å lære bort kjøreteknikk, mens andre igjen hjelper til med mat og hygge. Sammen skaper vi gode og minnerike opplevelser for både store og små, og det er dette som gjør denne sporten så givende!


Når er første treningsmulighet?

Minimoto sesongen starter opp så fort snøen forsvinner og som regel starter vi opp i begynnelsen av april. Oslo MK starter med sine treninger på Gardermoen Raceway så fort været tillater det og vi håper på å få til treningssamling på Vålerbanen ifm NM i Roadracing i midten av mai 2018. Når datoer er fastsatt finner du det på Oslo MK sine Facebook-sider: https://www.facebook.com/miniRR/.

Vi håper dette er informativ og at det inspirerer motorinteresserte foreldre til å la barna få prøve minimoto. Alle som deltar blir automatisk med i en utrolig stor “familie” i det gode RR-miljøet i Norge.

 

Team Scuderia Nylænder Racing

Team består av undertegnede og min sønn Romeo. Følg med på vår Facebook-side https://www.facebook.com/ScuderiaNylaenderRacing/ dersom du vil holde deg oppdatert på vår klargjøring av en Ducati 1199 Panigale S Superbike og en Polini 40cc Minimoto til 2018-sesongen.
Vi sees på banen! ☺
Dan Nylænder
#58, Superbike

Kildehenvisninger:
https://www.solormcklubb.no/miniroadracing/
https://www.nmfsport.no/dok%20Lover%20og%20forskrifter/Forskrift%20-%20Barneidretten%20i%20NMF.pdf
https://www.nmfsport.no/SR%20Motorsykkel/SR%20-%20Roadracing%202017.pdf