Electric GT Holdings annonserer nå at “The Electric Production Car Series” (EPCS) nå har fått offisiell godkjennelse godkjennelse fra FIA, det internasjonale bilsportforbundet. Dette blir motorsportens første hel-elektroiske serie.

Dette kommer i hælene på nyheten om at Teslas EPCS-tilpassede model S P100D hadde passert nåløyet og bestått FIAs offisielle sikkerthetstester .

Med dette lanseres også de nye konkurransevilkårene. EPCS vil ha et kvalifiseringsformat som vil gå over tre heat og rundene vil inkludere et løp i dagslys og et satt i skumringen, begge vil være på 60 kilometer. Inntil 20 førere vil konkurrere i hvert løp.

.

Tesla Model S P100D vil kjøre på Pirelli dekk, og utstyrt med siste OMP sikkerhetsutstyr, Alcon bremser, R53 dempere og kompositt chassis fra Bcomp.

EPSC har satt maksgrense for sine løp på 585 kW, noe som som tilsvarer 778 hestekrefter.
På utvalgte arenaer ønsker man også å arrangere en “Drift Off”-konkurranse der de to ledende førerne og to førere stemt frem av publikum vil kjempe mot hverandre i et utvalg av drift-utfordringer.

“Dette er en utrolig spennende dag for oss! Vi har stor respekt for FIA og er beæret over ha deres støtte bak oss i vår aller første sesong. Vi er også glade for å kunne lansere rammene for den nye serien. Vi har lagt mye tid og arbeid inn i å tilrettelegge for at dette skal bli racing med høyt konkurransenivå og masse spenning” sier Mark Gemmel, CEO for Electric FT Holding.

“Med tre heats kvalifisering og to EPCS race, pluss eKarting og eSport, vil racingfans få masse å glede seg over”

Hver runde av mesterskapet vil gå over en helg og fans vil ha mulighet til å følge med på blandt annet Twich, YouTube Live og Facebook Live. EPCS legger også opp til at fansen skal få komme nært førerne med direkte kontakt gjennom sosiale media.