Løpet som ble arrangert av  NMK Hurum og Røyken består av en etappe som blir kjørt tre ganger, dette er et konsept som har blitt meget populært blant deltagerne som denne gangen talte hele 82 startende.
Steve kjørte dette løpet kun som en test og oppladning foran neste helgs Pirelli Rally i England, Steve kommer til denne sesongen å satse på det Britiske mesterskapet, et mesterskap han har kjørt to ganger tidligere. Første gang var i 2011 da han etter å ha vunnet den internasjonale Fiesta sporting throphy fikk som en del av premien jobbe hos M-sport i England, dette året kjørte han en Fiesta R1 og tok sølv i mesterskapet, året etterpå kjørte han i R2 klassen og nok en gang ble han nummer to.
– Ja nå har jeg to sølvmedaljer sammenlagt fra det Britiske mesterskapet og målet denne gangen er selvfølgelig å ta et steg opp i sammendraget, uheldigvis ble første runden i mesterskapet strøket på grunn av værforholdene, dette var et grusløp og selv om jeg har et godt tempo på asfalt er nok grus det underlaget jeg kan hevde meg best på i dette mesterskapet, men jeg har på ingen måte tenkt å gi meg uten kamp for under en del av asfaltløpene i EM har jeg vunnet flere etapper og vist et godt tempo også på asfalt sier Steve.
Løpet i England har base i Carlisle og etappene går i ikke helt ukjente Kielder Forrest, her skal det kjøres 8 etapper på til sammen 14 mil lørdag 28 April, Kielder Forrest er for de som har fulgt med i rally historien i England og tidligere rally VM et kjent navn, mange klassiske etapper finnes der og disse skal nå Steve og hans Britiske co driver Tom Woodburn begi seg ut på. Tom er ikke ukjent for Steve, de har tidligere sammen vunnet både NM runden Rally Finnskog og SM runden South Swedish Rally.
Bilen de skal bruke i dette mesterskapet er Steve sin potente Peugeot 208 R2 som også kjøres i NM av NM lederen Håkon Sveen Frøslid i Norge