På bilmessen IAA i Frankfurt, presenterte Michelin sitt nye Michelin Primacy 4-dekk. Tre års utviklingsarbeid har resultert i et dekk som presterer veldig bra på våte veier, fra første stund og helt frem til mønsterdybden er slitt ned til den lovlige minimumsgrensen på 1,6 millimeter. Dekket oppfyller dermed kravet om å prestere på et høyt nivå etter at det er slitt.

Takket være bruk av den siste generasjonen av elastomer, gir nye Michelin Primcacy 4 veldig godt grep på våte veier. For å oppnå dette nivået av veigrep har dekkmønsteret blitt optimalisert med en ny design. Mer vinklede og mindre spisse spor sørger for å lede vann bedre vekk når dekket er slitt. Dermed har Michelin Primacy 4 veldig gode bremseegenskaper ved nedbremsing på våt veibane, både når det er nytt og når det er slitt.

Sammenlignet med konkurrentenes dekk i 205/55 R16 91V-dimensjonen, har det nye Michelin Primacy 4-dekket gjennomsnittlig 0,9 meter kortere bremselengde enn konkurrentenes. Når det er slitt, er bremselengden for Michelin Primacy 4 totalt 2,8 meter kortere enn konkurrentens dekk. (Michelins uttalelser)

Med nye Michelin Primacy 4 har det også blitt enklere å lese av hvor slitt dekket er. Foruten en markering i dekkskulderen har dekket også en Michelin-merking i bunnen av dekkmønsteret, noe som gjør at man lettere finner mønsterdybdeindikatoren og enklere kan lese av slitasjen på dekket.

Sammenlignet med sine direkte konkurrenter holder nye Michelin Primacy 4 i gjennomsnitt 18 000 kilometer lengre[3]; noe som bekrefter det nye dekkets holdbarhet over tid. Nye Michelin Primacy 4 er et konkret bevis på Michelin-gruppens strategi; kundene må kunne kjøre sikkert under hele dekkets levetid, helt ned til den lovlige minimumsgrensen på 1,6 millimeter for sommerdekk.

Michelin Primacy 4 blir lansert i 64 størrelser fra og med januar i 2018.

7 størrelser i 15”
17 størrelser i 16”
30 størrelser i 17”
10 størrelser i 18”