Emil Heyerdahl fra Team Greenpower hadde favorittstempelet på seg foran helgens to løp i Formula STCC Nordic på hjemmebanen Rudskogen. Det startet også bra, da Emil Heyerdahl kjørte inn til pole position i kvalifiseringen foran Edward Sander Woldseth. Lars Solheim kjørte inn til fjerdetid i kvalifiseringen.

Dermed lå alt til rett for en «norsk storeslem» på hjemmebane, og Heyerdahl skuffet ikke fra pole position. Han tok starten, dro i fra feltet, og vant løpet. Edward Sander Woldseth gjorde også en kjempejobb og sikret andreplassen. Lars Solheim fikk dessverre motorproblemer, men viste likevel et bra tempo, og endte på sjetteplass i det første løpet.

I det andre løpet ble det nok en seier til Heyerdahl. Woldseth kjørte inn til en andreplass, men på grunn av litt platekontakt med en konkurrent fikk han en tiddstraff og ble flyttet ned til fjerdeplass. Solheim hadde igjen litt motorproblemer, men kjørte smart og sikret poeng med en ny sjetteplass.

– En meget god helg for oss, og nok et skritt i riktig retning. Vi har vist at alle våre sjåfører kan kjempe helt i toppen. Og ha to førere på pallen er også meget bra. Dessverre var det litt motorproblemer for Lars, men det løser vi til neste løp, sier team manager Marius Gjevik.

Emil Heyerdahl er naturlig nok strålende fornøyd med dobbeltseier.

– Dette er hva jeg vil kalle en perfekt dag. Det startet med kvalifiseringen hvor jeg var 0,6 foran andretiden, og satte den raskeste rundetiden i Formula STCC Nordic på Rudskogen noen gang. I begge løpene fikk jeg en luke og kontrollerte inn til mål. Så det var en bra helg, og jeg vil takke teamet for en kjempeinnsats og det var artig det var så mange tilskuere på plass, sier Heyerdahl fra Bjørkelangen.

Edward Sander Woldseth var like fornøye med andreplassen, og satte også ny banerekord i det ene løpet, ettersom offisielle banerekorder må settes i løp.

– Jeg er kjempefornøyd med andreplass i første finale og ny offisiell banerekord. Jeg fikk en liten luke til konkurrentene og kunne da eksperimentere med noen teknikker jeg har lært av Dennis Olsen, og det hjalp. Det var litt kjipt å få tidsstraff i den andre finalen, men jeg slet litt med bremsene og dermed ble det kontakt med en konkurrent. Det er sånn som skjer, sier Woldseth fra Oppegård.

Lars Solheim hadde litt tekniske problemer denne helgen, men er optimist med tanke på resten av sesongen.

– Dette var jo en bra helg for teamet. Trist at motorproblemer gjorde at jeg ikke kom på pallen, men jeg viste et godt tempo og er fornøyd forholdene tatt i betraktning, sier Solheim fra Halden.

Det neste løpet er på Anderstorp den 16. og 17. juni.