Det er Bård Bergsjø, mannen bak klassen Formula Basic i Norge, som står bak Team Greenpower i Formula STCC Nordic.

– Jeg har alltid hatt en lidenskap for motorsport og spesielt formelbiler. Jeg er opptatt av at unge førere, som for eksempel har kjørt Formula Basic i Norge, skal ha mulighet til å komme seg videre i motorsport. Derfor har jeg kjøpt noen biler som går i Formula STCC Nordic, og dannet et eget norsk team.

Emil Heyerdahl kjører riktignok sin egen bil, og er klar for sitt andre år i mesterskapet. Han skal i år være teamkamerat med Edward Sander Woldseth og Lars Solheim, som begge kommer fra Formula Basic.

Heyerdahl er 15 år gammel og kommer fra Bjørkelangen. Målsettingen er å kjempe helt i toppen av mesterskapet.

– Jeg har jo en fordel ved at jeg kjørte mesterskapet i fjor også. Målet er å være helt der oppe og kjempe om å vinne løp, forteller Heyerdahl.

Edward Sander Woldseth fra Oppegård er 17 år gammel, og ble i fjor nummer to i Formula Basic i Norge. I likhet med Heyerdahl representerer han også Team Norway.

– Jeg gleder meg stort til å kjøre Formula STCC Nordic i år. Bilene ser ut som en liten Formel 1-bil, og går vesentlig fortere enn alt jeg har kjørt tidligere, forteller Woldseth.

Lars Solheim fra Halden er 19 år, og er tidligere Norgesmester i Formula Basic.

– Målet mitt er også å kjempe i toppen, og det er gøy at vi nå er et norsk team med tre førere. Vi kan lære mye av hverandre, sier Solheim.

Som team manager og teknisk ansvarlig har Team Greenpower ansatt Marius Gjevik, som har lang erfaring som mekaniker i internasjonale klasser som GP2 og Formel E. Kevin Aabol, som kjørte Formula STCC tidligere, er hentet inn som førercoach og Geoff Spear, som til vanlig jobber i Formel 2, skal være ingeniør.

Testdag på Ring Knutstorp

– Vi har laget oss en visjon i teamet, og det er at vi skal få en av førerne våre til Formel E. Derfor heter vi også Team Greenpower, fordi vi mener motorsport er et viktig verktøy for å utvikle mer miljøvennlig teknologi for vanlige biler. Formel E er i dag det mest attraktive motorsportsmesterskapet for bilfabrikkene, og det hadde vært moro om en av våre førere hadde kommet helt dit, avslutter Bård Bergsjø.

Formula STCC Nordic starter sesongen på Knutstorp i helgen, som supportserie til det kjente svenske STCC-mesterskapet. Mesterskapet avholder også to løp på Rudskogen i Norge.

Live-timing finnes på www.stcc.se