Den norske Superbike-føreren er kollega med to tidligere VM-førere i HPC-Power Suzuki Racing team, som er det største Suzuki-teamet i Europa.

– Det er en unik mulighet for meg å fortsette min karriere i et toppteam med store ambisjoner, sier Carl Berthelsen. Teamet eies og ledes av rutinerte Denis Hertrampf, og som nå satser med RR-team både i 600-klassen og i Superbike-klassen i IDM. IDM er det internasjonale åpne tyske mesterskapet i roadracing og blir sett på som det tøffeste Superbike-mesterskapet etter World Superbike (VM).

 

SVEITSISK TEAMKOMPIS

Berthelsen blir teamkollega med den unge sveitseren Dominik Schmitter, som kjørte i World Superbike i 2016, og som skal kjøre IDM denne sesongen. Den mer rutinerte italieneren Vittorio Lannuzzo er den andre.

– Dette er to utrolig dyktige førere som jeg virkelig setter pris på å jobbe sammen med, sier Berthelsen. HPC Power Suzuki Racing Team har store ambisjoner, og ønsker allerede i 2018 å stille med team i World Superbike. – Dette er et av de største teamene i IDM, og har ansvaret for Suzuki Europe sin satsning på motorsport. Det er en ære å få kjøre for et så ambisiøst team, sier han.

 

GOD START

Det første løpet i IDM Superbike ble kjørt på Nürburgring i Tyskland, og Berthelsen er
fornøyd med gjennomføringen.

– Det viktigste for meg var å holde med på hjulene og komme til mål. Det klarte vi, men noen cowboyførere satset for mye og veltet foran meg. Jeg måtte av banen flere ganger for å unngå kollisjon. Det gjorde at vi tapte noen plasseringer. Vi hadde en midtperiode spesielt i andre løpet hvor tempoet og flyten var svært bra, og da hevdet jeg meg bra i feltet. Vi har som mål å være topp 15 i mesterskapet, og jeg føler vi er på rett vei, sier Berthelsen, som kjørte inn til 23. plass i det første løpet, og en 22. plass i det andre løpet. Neste IDM-løp er 1. juli på Lauzitsring.