Nå gjør Norges Motorsportforbund (NMF) en stor breddesatsing kalt U25 hvor målet på sikt er å få frem et landslag i roadracing. – Det er ingen grunn til at Norge ikke skal greie å få frem dyktige roadracingførere som hevder seg i internasjonale mesterskap. Flere av våre naboland klarer nettopp det, men jeg tror ikke vi har vært gode nok til å ta vare på de som ønsker å satse, forteller grenansvarlig i NMF, Anita Sæther.

U25 er for alle roadracingførere under 25 år og som kjører aktivt. Totalt har forbundet 73 aktive utøvere under 25 år, og disse blir invitert til å delta i breddesatsingen. Den første samlingen ble unnagjort i mai, mens 1. og 2. august samles alle i U25 til todagers treningssamling på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. På denne samlingen vil Moto-GP-stjernen Simon Crafar komme til Norge og Rudskogen for å hjelpe utøverne. I tillegg vil flere andre dyktige instruktører bidra.

NMF har en femårsplan på satsingen. Ut fra de som deltar i U25 vil inntil 10 utøvere bli valgt ut til å være med i egen satsingsgruppe som vil få enda tettere oppfølging på samlingene nettopp for å stå rustet til å ta steget ut når den tid kommer.