Newsrace på Ring Knutstorp med STCC.

Det ble en knallstart på sesongen for det helt nye Team Greenpower Racing & Technology, som deltar med tre nordmenn i Formula STCC Nordic. I det første løpet på Knutstorp ble det en andreplass til Emil Heyerdahl, en femteplass til Edward Sander Woldseth og brutt løp for Lars Solheim.

I løp to ble det seier til Heyerdahl, mens Woldseth kjørte inn til fjerdeplass og Solheim på femte. I tillegg kvalifiserte Heyerdahl til pole position, mens Woldseth og Solheim kjørte inn til henholdsvis femte og sjetteplass på kvalifiseringen.

– Som team har nå vist at vi er å regne med i dette mesterskapet. Resultatet er kjempebra for teamet, spesielt med tanke på at vi dro i gang dette prosjektet for kun fire måneder siden, sier team manager Marius Gjevik.

Åtte førere stilte til start i løpet på Knutstorp, som gikk som supportrace til det svært så anerkjente STCC-mesterskapet. Nivået er tøft, noe 15 år gamle Heyerdahl fikk erfare.

– Jeg gjorde en liten feil i det første løpet, og da var jeg med en gang nede på andreplass. I det andre løpet holdt jeg meg i tet, men jeg var hardt presset hele veien, forteller Team Norway-føreren fra Bjørkelangen.

Newsrace på Ring Knutstorp med STCC.

Edward Sander Woldseth fra Oppegård var også førnøyd med fjerde- og femteplass.

– Jeg er utrolig fornøyd med min egen kjøring under løpene, det var noe nytt å få kjøre med nye dekk og stillestående start, sier han.

Lars Solheim fra Halden endte med et brutt løp, men viste et godt tempo likevel.

– Jeg er fornøyd med gjennomføring av helgen og mye god erfaring til å ta med videre. Litt kjedelig at jeg ikke hang helt med i toppen, men satser på at Rudskogen blir mye bedre.

Newsrace på Ring Knutstorp med STCC.

Etter helgens to løp er det Heyerdahl som leder sammenlagt med 45 poeng, to poeng foran Alfred Nilsson. Edward Sander Woldseth ligger på en fjerdeplass sammenlagt, mens Lars Solheim er nummer seks.

Det neste løpet er på norske Rudskogen den 19. mai.