Den fartsglade 20-åringen fra Kongsvinger har flere gode prestasjoner bak seg, men fikk mesteparten av fjorårssesongen ødelagt på grunn av skade. FOTO: ANITA PEDERSEN

Et uhell under et innendørsstevne i Danmark i starten av 2015, da hun smalt rett i betongveggen, medførte at Kongsvinger-jenta fikk hele 2015-sesongen og mesteparten av 2016-sesongen ødelagt. Hun ble kraftig forslått over hele kroppen og fikk kneet ut av ledd.

I år ser det lysere ut, og Lundgren Iglebæk er tilbake for fullt og satser på å kjøre alle NM-rundene og norgescupen i tillegg til diverse regionløp og klubbløp.

Neste år håper hun å kjøre enda mer og i tillegg stille opp i SM og i noen løp i utlandet.

Målet hennes i år er å bli blant de fem beste i NM, men på regionløpene og klubbløpene har Lundgren Iglebæk ambisjon om å gå helt til topps. Totalt blir det en del løp i sesongen. I NM kjører hun i dameklassen, mens i de andre løpene stiller hun i samme klasse som guttene. Det gjør at konkurransen blir hardere.

 

NM består i år av tre runder med løp i Stavanger, på Flisa og i Tønsberg. I tillegg blir det snakk om firefem klubbløp og tre til fem regionløp.

Caroline Lundgren Iglebæk har som mål å bli blant de fem beste i norgescupen. FOTO: PRIVAT

Lundgren Iglebæk kjører så mye hun kan, men det er grenser for hvor mye hun kan være med på ettersom hun også er elev på videregående skole og er tilkallingsvikar på et avlastningshjem for funksjonshemmede barn. Det betyr at Kongsvinger-jenta ikke akkurat har overflod av tid. Hverdagen er så full at hun nesten har planene for hver enkelt dag klar en måned i forveien.

– I år satser jeg for fullt, så da blir det nok ikke mye tid til overs, tror hun

 

GIR FELLESSKAP

Selv om den fartsglade Kongsvinger-jenta bare er så vidt er 20 år, har hun lang erfaring i crossløypa. Hun er nærmest vokst opp med sporten.

– Pappa drev med dette og han lovte meg sykkel når jeg lærte å sykle uten støttehjul, så da fikk jeg det til femårsdagen min, forteller hun.

Det løftet holdt han og siden da har Lundgren Iglebæk hatt stor glede av å være aktiv crosser.

– Jeg driver med det hovedsakelig fordi jeg synes det er gøy, legger hun til.

Det morsomste med sporten er at det gir henne en følelse av at det er noe hun mestrer. Samtidig har Lundgren Iglebæk fått mange venner i miljøet, og opplever den sosiale siden ved løpene som svært viktig. Samtidig har satsingen bidratt til å knytte henne veldig nært sammen med faren sin, og de har dyrket denne interessen sammen helt siden hun var barn.

– Han gir meg veldig mye støtte og er den viktigste sponsoren min.

Caroline Lundgren Iglebæk har kjørt motocross siden hun var fem. I år er hun tilbake for fullt og satser mot norgestoppen. FOTO: PRIVAT

Skruing og mekking er en av de tingene der hun får mye hjelp av faren, og er noe av det de gjør sammen. Lundgren Iglebæk tror også at faren hennes har mye glede av dette selv, for han er alltid veldig ivrig etter å være med og hjelpe til. I tillegg til hjelpen fra faren, får hun også veldig mye støtte fra bestevenninna si.

Selv om det fortsatt er en god del flere gutter i miljøet, konstaterer Lundgren Iglebæk at det også begynner å bli en del jenter. Nå har det blitt startet opp et nytt team for jenter som driver med motocross. Det har fått navnet Dirt bike girls og består i dag av 20 jenter i alderen syv til 50 år og med store forskjeller i nivå. Der har hun blitt teamfører.

 

VIL SATSE BREDERE

Den unge Kongsvinger-crosseren vurderer også enduro. Lundgren Iglebæk har en endurosykkel i tillegg til crossykkelen og hun pleier å kjøre en del enduro sammen med faren sin om vinteren.

– Vi har pratet om at jeg kanskje skal kjøre noen løp, men det er motocross som er førsteprioritet, så det er nok et mer langsiktig mål, sier hun.