I 2012 ble Guro Majormoen hedret med NIFS vandrepokal og prisen for beste jente. Her kommer hun først ut av svingen

16-åringen fra Drammen har mange store prestasjoner bak seg i gokart, blant annet har hun vunnet sommercupen sammenlagt og har tatt både sølv og bronse i NM. I 2012 ble hun også hedret med NIFs vandrepokal og prisen for beste jente. Nå har den fartsglade Drammens-jenta tatt steget opp i en ny motorsportsgren, noe som ifølge henne innebar en ganske stor overgang. Majormoen innrømmer at det å konkurrere i rallycross var en ganske annerledes opplevelse enn å ratte en gokart.

– Det var mer å tenke på, men jeg trente mye, så det gikk greit, sier hun.

 

GOD SESONG

Den ferske rallycrossføreren er godt fornøyd med sin første sesong i ny motorsportsgren. Ikke minst med sesongavslutningen på Grenland i oktober der hun parkerte konkurrentene og gikk helt til topps. Finalen ledet Majormoen fra start til mål. Da kjørte hun i gjesteklasse junior, noe som innebærer at løpet ikke teller i noe mesterskap.

Majormoen forteller at hun forbedret seg veldig gjennom sesongen, men hadde en del tekniske problemer som kom til å prege deler av sesongen. Hun tok en andreplass i det andre løpet, men så fikk hun problemer med girkassen, noe som ødela ganske mye for henne. Alt i alt synes hun likevel den første sesongen gikk veldig bra. Totalt ble hun nummer seks sammenlagt i juniorcupen.

 

NM-MEDALJE ER MÅLET

I år stiller Majormoen opp i samme klasse og med samme bil, en Peugeot 206, med forhjulsdrift og 1,6 liters motor. Målet hennes for sesongen er å bli blant de tre beste i NM. Hun satser på å kjøre alle NM-rundene i tillegg til en del andre løp. Også i år regner hun med å stille opp i gjesteklasse junior. Majormoen forteller at hun heller ikke har lagt gokarten helt på hylla, men tenker også å stille opp i noen gokartløp.

– Jeg har tenkt til å kjøre litt gokart i år også, når det ikke er rallycrossløp. Det er rallycross jeg satser på, men vil også fortsatt kjøre noen løp i gokart, sier hun.

KREVENDE, MEN MYE STØTTE

Majormoen forteller at det var pappa som opprinnelig inspirerte henne til å begynne med motorsport. Hun begynte sin motor Gurosportskarriere da hun var ni år og hadde sin første ordentlige sesong i  2009.  Faren hennes, Morten Majormoen, gjorde i sin tid akkurat det samme. Han begynte med gokart og gikk etter hvert også over til rallycross. Han er den viktigste støttespilleren hennes og hjelper henne veldig mye, ikke minst med det tekniske.

– Pappa tar mye av skruingen og gjør mesteparten av den jobben, sier hun.

Den unge rallycrossføreren forteller at det også var en stor overgang økonomisk å gå over til rallycross. Selv om det heller ikke var gratis å drive med gokart, har utfordringene med å skaffe sponsorer og få budsjettet til å gå rundt blitt betydelig større. Hun hadde noen sponsorer i fjor, men det ligger mye arbeid bak hver sponsoravtale.

Majormoen er også elev på videregående skole der hun går det første året, noe som innebærer at dagene hennes for en stor del er fulle og det er ganske krevende å rekke over alt.

– Skolen tar en del tid og i helgene er jeg ganske mye borte, men jeg får en del fri så jeg får det til, sier hun.