– Ja, nå er alle formelle hindringer for at Oliver Solberg skal konkurrere i samme løp som faren sin i Norges Råeste Bakkeløp (NRB) i juli, ryddet av veien. Det kan bli et spennende avslutningsløp i Målselv fjellandsby, sier en fornøyd Jan Helge Nilssen. Han er primus motor for motorsportfestivalen i Troms, og mener at publikum gjerne vil se et slikt familiært oppgjør.

Tror flere unge førere vil melde seg på NRB

– Men dette gjelder ikke bare Oliver. Vi har hatt flere henvendelser fra unge førere som har hatt lyst å melde seg på, men som ikke har kunnet gjøre det før dispensasjonen kom i dag, presiserer Nilssen.

Det har lenge vært klart at både Petter og sønnen Oliver skulle kjøre noen av løpene under motorsportfestivalen 18. til 21. juli. Men først i dag ble det klart at Oliver, og andre 16-åringer, kan delta i bakkeløp og drifting.

Hittil har det vært klart at Oliver skal kjøre Norges Råeste Bilcrossløp” på Bardu Motorsportsenter torsdag 19. juli. Og det blir spektakulært nok. Bilcross har hatt  dispensasjon for unge førere i mange år.

Men i og med dispensasjonene i dag ble utvidet til også å gjelde bakkeløp og drifting, kan Oliver også melde seg på som konkurrent til den mer meritterte rally- og rallycross- verdensmesteren Petter Solberg. De to kan knive med hverandre og andre påmeldte om å bli raskest opp norges mest spektakulære bakkeløps-bane. De kan også utfordre banerekorden som bror og onkel Henning satte i fjor.

Bilsportforbundet gleder seg også over dispensasjonen

Også generalsekretæren i Norges Bilsportforbund (NBF), Hallgeir Raknerud, smiler fra øre til øre i dag.

– Jo, vi er veldig glad for at unge førere fra og med i dag kan kjøre bakkeløp og drifting. Det er viktig for rekruttering og deltakelse i sporten og grenene. Og det er viktig å ha like regler for deltakelse i hele motorsporten, ikke bare deler av den, oppsummerer Raknerud.  Organisasjonen han leder har jobbet en tid for å få gjennom dagens vedtak.

 

Program uke 2018

Onsdag 18 juli
NAF-Banen i Bardu
Kl 12.00           Portene åpner
Kl 14.00           Arrangement Start
Kl 18.00           Gratis visning av Børning 1  Heggelia Kino
Kl 20.00           Gratis visning av Børning 2   Heggelia Kino

Torsdag 19 Juli
Bilcrossløp med kjente førere pluss alle de andre stjernene. Setermoen kl 12
Kl 12.00           Portene åpner
Kl 14.30           Start innledende omganger
Kl 17.30           Start Finaler

Fredag 20 Juli
Kl 13.00           Showstart Bardufoss Sentrum
Kl 19.00           Street Legal på innfartsveien til Målselv Fjellandsby.
Her møtes noen av norges raskeste biler til oppvisning.

Lørdag 21 Juli
Kl 07.00            Billettsalg starter
Kl 09.00           Start Trenings-omgang
Kl 11.00           Start 1ste omgang
Kl 16.00           Start Finaleomgang
Kl 21.00           Premiefest med TopCoat og Rune Rudberg  i Målselv Fjellandsby