Ny seier for Møller Bil Motorsport

25.06.24: Møller Bil Motorsport vant sin klasse, og kom i mål på en sterk 30. plass totalt i det over 100 biler store startfeltet under helgens løp på Nürburgring Nordschleife.

Møller Bil Motorsport deltar i det tyske langdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS), hvor alle løpene kjøres på den 25 kilometer lange racerbanen Nürburgring Nordschleife.

Med sin Audi RS 3 LMS har det helnorske teamet blitt et fast innslag i serien, hvor de kjører utvalgte runder hvert år.

– Prestasjoner fra øverste hylle
Tidligere i år har teamet sikret seg én førsteplass og én andreplass, og forventningene var derfor store før helgens løp. Det var ett annet team som stilte til start i TCR-klassen, mens tre biler stilte til start i SP3T-klassen, som er en klasse for biler tilsvarende de som deltar i TCR.

– Vi pleier å sammenligne oss også med deltakerne i SP3T-klassen, selv om vi ikke deltar i samme klasse, fordi det er tilsvarende biler. Det gir litt mer spenning, og en pekepinn på hvor gode resultatene vi leverer faktisk er, sier teamsjef Espen E. Wiik.

– Uansett hvor mange deltakere vi kjører mot, er vår prioritet alltid å levere prestasjoner fra øverste hylle. I motorsport kjører du mot klokka, og den er alltid brutalt ærlig, legger han til.

– Svært tilfredsstillende
Lørdag var det lenge utrygt for regn, noe som gjorde det hele ekstra spennende. Selv om regnet ikke kom før slutten av løpet, var de første rundene av løpet likevel preget av flere utforkjøringer og kollisjoner, som viser viktigheten av topp konsentrasjon hele tiden.

Kenneth Østvold var første fører ut, og satte opp et forrykende tempo. Østvold kjørte flere runder under 9 minutter, som er svært raskt for denne bilen på denne banen, og avanserte i feltet. Ringreven Håkon Schjærin fulgte opp med å levere stabilt raske runder i sitt stint, før Anders Lindstad gjorde det samme – til tross for at regnet kom på slutten. Det er en nervepirrende øvelse å kjøre med slicks på regn, men det taklet Lindstad på en glimrende måte, og rundet av det fire timer lange løpet med å kjøre i mål som nummer 30 totalt, og som første bil i TCR-klassen. Dermed var seieren, og pallplassering nummer 15 på rad, et faktum.

– Det er krevende når det er over 100 biler med forskjellig effekt, og førere med forskjellig erfaringsgrunnlag, på startstreken. Det så vi eksempler på denne helgen med flere kollisjoner, og det er svært fort gjort å havne i noe slikt dersom man er uoppmerksom kun en kort stund. Jeg kan ikke huske å ha opplevd så mange kollisjoner i ett og same løp, sier Håkon Schjærin.

– Derfor er det naturligvis svært tilfredsstillende å klare å kjøre så fort som vi gjorde i helgen, og både ta seieren i TCR-klassen og være raskere enn samtlige biler også i SP3T-klassen. Hele teamet gjorde en strålende innsats, legger han til.

– Terningkast seks
Møller Bil Motorsport har med gjester på alle løpene de kjører, og denne helgen var det 50 i tallet som fikk oppleve verdens råeste racerbane på nært hold.

– Det har blitt godt ivaretatt av våre egne guider, som gjør en fenomenal jobb med å levere en førsteklasses opplevelse. Terningkast seks, avslutter Wiik.

Foto: Pål Henning Berg