De to første helgene i juni skjer det mye på Rudskogen Motorsenter. To NM-runder og NEZ-mesterskap i gokart skal arrangeres på snaue åtte dager.

Det starter 30. mai til 1. juni når Tohjulsfestivalen til Borg MC-klubb går av stabelen med NC- og NM-runder i roadracing. I fjor tok Daniel Kubberød NM-tittelen i den største klassen, Superbike, og holdt Carl Bertelsen og Ole Bjørn bak seg i sammendraget. Superstock 600 er den andre NM-klassen som kjøres se helg. I fjor vant Thomas Sigvartsen suverent. Han har foran årets sesong testet sin nye Kawasaki ZXR6, og målet er å forsvare tittelen.

  Jeg har absolutt tro på at jeg kan forsvare NM-tittelen, sier Sigvartsen.

NC-klassene som kjøres samme helg er Junior STD, Rookie600, Rookie1000, Nasjonal 600 og Nasjonal 1000.

Internasjonalt

Helgen etter 6.-8. juni er det Racing-NM som arrangerer NM-runder i baneracing. Da samles landets fremste baneracingsjåfører til årets andre NM-runde. GT-klassen er den største racingklassen i Norge, og det er ventet tøff konkurranse om plassene. Det er også nytt av året at det har skapes en ny klasse, som er en ren FIA klasse for biler som er bygget for internasjonal bruk i GT4.

Vil du få med deg det meste, kan du kombinere gokart og baneracing. KNA Rudskogen arrangerer nasjonalt gokartløp samme helg som Racing-NM. I tillegg blir det internasjonal deltagelse gjennom NEZ-serien i KF2 og KF3. Her kommer flere av Nordens og Baltikums fremste gokartutøvere, i tillegg til at hele norgeseliten i gokart er ventet til løpet.

Vi regner med 130 utøvere som skal kjøre Pinseløpet i gokart. I tillegg skal Rudskogen arrangere NM i gokart senere i år, så mange kommer nok for å kjøre seg inn på NM-banen, forteller Kjell Olav Aamodt ved KNA Rudskogen. 

Foto: Johan Marius Svingen