Sverre Isachsen tok sin første GRC-seier i Seattle natt til søndag.

– Endelig! Vi har jobbet for denne seieren i tre år, og endelig var det vår tur. Dette er en av de største dagene i min karriere, jubler Sverre Isachsen som vant EM i rallycross i tre år på rad fra 2009 til 2011.

Etter suksessen i Europa ble han tilbudt en proffkontrakt med Subaru i det amerikanske Global Rallycross Championship foran 2012-sesongen, og dermed ble han den første lønnede norske rallycrossføreren noensinne. I tre år har han sammen med Subaru Rally Team USA bygget opp både en bil og et team som hadde lite erfaring med rallycross tidligere, og etter flere pallplasseringer ble arbeidet kronet med en seier på lørdag.

– Jeg visste at banen her i Seattle ville passe oss godt. Banen bestod stort sett av grus, og det må være den eneste bilbanen i verden hvor deler av banen faktisk gikk gjennom et hus! Både bilen og jeg trivdes godt her, og jeg har vært blant de raskeste hele helgen.

Det ble imidlertid dramatisk da en drivaksel røk i det første heatet. Det gjorde at 43-åringen fra Hokksund og KNA Eiker ikke hadde det beste utgangspunktet i semifinalen. Denne dagen var det imidlertid ingen ting som skulle stoppe Subaru-føreren, som kjørte glimrende i semifinalen og dermed kvalifiserte seg rett til finale. I finalen gikk kjøringen enda bedre, og ganske raskt var Isachsen i ledelse – en ledelse han aldri skulle gi fra seg.

– Jeg fikk hele tiden gode beskjeder av min gode venn Robert Vaa, som jobber som spotter og har radiokommunikasjon med meg under løpene. Da det gjenstod et par runder forstod jeg at dette kunne gå, og at min første seier med Subaru var innen rekkevidde.

Sverre Isachsen vant til slutt foran finske Joni Wiman og amerikanske Brian Deegan. Et løp gjenstår i årets Red Bull Global Rallycross, og det er i Las Vegas den 5. november.