Selv ikke en knekt bakdemper i finalen kunne ødelegge for Petter Solberg. 

Petter Solberg har nå tidenes første verdensmester i rallycross. På spørsmål om hvordan det føles å være historisk klarer Solberg nesten ikke å svare TV-reporteren. – Uvirkelig, er det eneste han klarer å få frem.

En del ting skulle klaffe for at Petter Solberg skulle bli verdensmester i etter den tiende av tolv runder i rallycross-VM. Han ledet med 51 poeng på Toomas Heikkinen foran søndagens runde, men trengte en 60 poengs ledelse for å sikre VM-tittelen. Heikkinen kom seg ikke videre til finalen, og da åpnet det seg en mulighet for Petter. Finalen ble dramatisk med tekniske problemer for flere av bilene, og Petter lå lenge på en god andreplass. Da skjedde imidlertid det samme som i Belgia – nemlig en knekt bakdemper.

– Hovedfokuset var å komme på tredje. Typisk meg å skulle pushe, og da skjedde det samme med demperen som i Belgia. Men nå betyr det egentlig ingenting, sier Petter Solberg med ansiktet dekket av gledestårer rett etter målgang.

Det var lenge knyttet usikkerhet til hvorvidt Petter ville bli verdensmester selv om han fikk de nødvendige poengene i Italia. Grunnen til det er reglene som tilsier at man kun kan bruke tre motorer i løpet av sesongen. Petter hadde problemer med oljelekkasje fra sin motor på fredag, og kjørte derfor med en brukt motor, forøvrig den samme som han vant med i Canada, på lørdagen. Verken Solberg eller noen andre ville avsløre om de hadde byttet til en ny motor foran søndagens løp, og dermed tatt en straff på 15 poeng, men ut fra jubelen å dømme hadde de ikke gjort det.

Motorsport.no og Racing vil selvfølgelig komme tilbake med mer rundt denne historiske seieren i dagene som kommer.