Etter å ha blitt torpedert ut av X Games raser den norske rallycross-stjernen Sverre Isachsen mot den tidligere Formel 1-føreren Nelson Piquet Jr. og hans medhjelper og VM-leder Andreas Bakkerud.

sverre_sint
– Nelson Piquet kan begynne med Formel 1 igjen, for han har ingen ting i rallycross å gjøre. Han har kjørt på meg flere ganger, og nå ødelegger han for meg igjen. Det er klart det er sjåføren som har hovedansvaret for kjøringen, men alle sjåfører har også en spotter og spotteren til Piquet er Andreas Bakkerud. Jeg lurer på hva Bakkerud mener om denne kjøringen. Jeg er ikke spesielt imponert, for å si det slik, sier Sverre Isachsen.

Sverre Isachsen var optimist foran lørdagens konkurranse i X Games, som er det viktigste løpet i årets Red Bull Global Rallycross. I åpningsløpet på Barbados var Sverre Isachsen i finalen, men også der ble han påkjørt av Nelson Piquet Jr. I X Games, som ble arrangert på Formel 1-banen Circuit of the Americas utenfor Austin i Texas, ble Sverre nummer to i sitt første heat og vant sitt andre heat. Dermed hadde han en god startposisjon i sin kvartfinale. Sverre var også raskest i starten, men ble påkjørt av Nelson Piquet Jr. i den første svingen, og dermed var hele X Games over for den eneste nordmannen i det som er ekstremsportens svar på de Olympiske Leker.

– Alle som så løpet direkte på NRK så at jeg hadde den beste starten, og jeg var helt uskyldig da jeg ble påkjørt av Nelson Piquet. Jeg er ekstremt skuffet, og synes synd på teamet og ikke minst alle mine fans hjemme i Norge som fulgte alt direkte på TV. Men jeg skal slå tilbake, det kan jeg love.

Nelson Piquet Jr. fra Brasil er sønn av tidligere verdensmester i Formel 1 ved samme navn. Også Junior kom til Formel 1, men forlot sporten etter den såkalte ”crash-gate” i Singapore i 2009 hvor han fikk beskjed om å krasje med vilje for å hjelpe teamkameraten i Renault, Fernando Alonso. Etter Formel 1-karrieren har Nelson Piquet forsøkt å gjøre karriere i amerikanske NASCAR, men satser nå mest på rallycross. Hans bakgrunn er med andre ord svært annerledes enn bakgrunnen til Sverre Isachsen som er en rallycross-spesialist med tre EM-titler på CV’en.

Den tidligere F1-føreren Scott Speed vant rallycross i årets X Games foran Sverre Isachsens teamkamerat i Subaru, Bucky Lasek. Nelson Piquet Jr. ble nummer tre etter at Liam Doran snurret i den siste svingen.

Det neste løpet for Sverre Isachsen er i Washington D.C. den 22. juni.

Pressemelding fra Isachsen Motorsport 07.06.14:
Foto: Lars Gange subaru.com/rally