For 17-åringen fra Buskerud har det nærmest gått på skinner denne sesongen, mens han i fjor var forfulgt av en serie uhell. I år vant Marius Bermingrud det første løpet i junior RX-cupen, men fikk tekniske problemer med bilen i det andre slik at han måtte bryte selve finalen hvor han ledet. Det syntes unggutten var bittert.

– Temperaturføleren på bilen røk og den gikk i nødmodus. Katalysatoren eksploderte. Den fartsglade vestfossingen slo likevel tilbake i det tredje løpet som han vant. I det siste på Momarken tok Bermingrud alle heatseirene i tillegg til at han vant løpet og gikk til topps i norgescupen sammenlagt. Før finalen hadde familien hans forberedt en overraskelse. – Hele biltaket var dekket med gullfolie, smiler han.

SATSER BREDT

Unggutten fra Øvre Eiker har ikke nøyd seg med å kjøre rallycross i år, men har også vært aktivt med i bilcross. I fjor vant Bermingrud juniorlandsfinalen, men i år måtte han nøye seg med andreplassen. I tillegg stilte talentet opp mot seniorene i klubbmesterskapet i bakhjulsdreven bil, noe han prøvde for første gang. I tillegg fikk Bermingrud bryne seg mot de beste seniorene i landet da han også kvalifiserte seg til seniorenes landsfinale.

– Der fikk jeg to heatseire og en andreplass. Det var min aller første seniorfinale, sier han fornøyd. Totalt sett ble det likevel ikke bedre enn en plass i C-finalen, men han sier seg likevel fornøyd. Konkurransen er hard og mange av de andre utøverne har lang erfaring. Når han ser tilbake på årets sesong er det likevel seieren i junior RX-cupen og det siste løpet på Momarken som rager høyest.

ØKONOMI AVGJØR

Foran neste sesong er Bermingrud ennå usikker. I bilcross har han ikke annet valg enn å ta steget opp i seniorklassen, men i rallycross kan han fortsatt velge å være junior.

– Jeg har ikke helt bestemt meg. Skal jeg opp mot seniorene, må jeg doble budsjettet. Det kommer an på økonomien. Uansett kommer Bermingrud til å konkurrere både i rallycross og bilcross. Nytteverdien av å kjøre begge deler er stor, og han satser derfor også på å kvalifisere seg til landsfinalen neste år. I tillegg har Bermingrud et mål om å kjøre noen løp i utlandet, for eksempel i EM, slik at han kan teste nivået og vise seg fram litt.

– Drømmen er å kjøre internasjonalt for det store publikumet. Hvis Bermingrud skal satse, vil han gjøre det ordentlig. Dermed avhenger det mye av sponsorer og støtte. Han klar på at sponsorstøtte ikke kommer av seg selv. – Det er en kamp for å få sponsorer. Arbeidet utgjør halvparten eller mer i denne sporten. Selve kjøringen er bare en liten del av det, fastslår han. Samtidig tror han også det kan bli lettere å få sponsorstøtte etter hvert som resultatene blir bedre og han har noe å referere til.

KRAFTIG SMELL

Før neste sesong har han også en stor jobb å gjøre med å få bilen i orden. Sesongen har stort sett gått uten store uhell, men han fikk en ganske stor skade på bilen etter at Helene Hvaal snurret og gikk rundt under RallyX Nordic i oktober. I et av rundkastene traff hun Bermingrud, og skadet både sin egen bil og hans. Unggutten fra Øvre Eiker er forøvrig også en av fem finalister til årets motorsporttalent, som ble kåret etter at Racing gikk i trykken. – Det er stort å bli nominert blant finalistene i årets bilsporttalent.