Det var ikke bare Petter Solberg som vant i helgen. Også David Nordgård leverte en imponerende prestasjon.

Supercars får naturlig nok mest oppmerksomhet når det er rallycrossrunder rundt om i Europa, men vi skal ikke glemme at det finnes flere norske førere i toppen i de mindre klassene også. Én av de som markerte seg i Loéhac var David Nordgård fra Skien.

– Dette er stort. Det er ikke noe annet å si, stråler den ferske vinneren dagen etter seieren.

Nordmannen kjørte strålende, og vant alle sine fire innledende heat. I semifinalen ble det en tredjeplass bak Anders Bråten og belgiske Filip Baelus, men som vi alle vet holder det akkurat til å komme seg videre.

– Vi gamblet og kjørte med litt slitte dekk i semifinalen, og da ble det veldig glatt. Dermed ble det en halvsnurring som gjorde at jeg havnet på tredjeplass, sier Nordgård til motorsport.no.

FInalen gikk mye bedre, og Nordgård stakk av med seieren foran den svenske sammenlagtlederen Daniel Lundh og tidligere nevnte Bråten. Siste nordmann i finalen var Kjetil Larsen som endte på sjetteplass.

– Vi har en helt ny bil i år, og jeg har manglet litt flyt. Det er heller ingen hemmelighet at mye av suksessoppskriften ligger i oppsettet av bilen, og nå traff vi fra første stund, forteller Nordgård.

Neste runde går i Tyskland, og Nordgård er klar på hva som er planen. – Planen er å åpne på samme måte, så får vi håpe dere ringer igjen etter at løpet er ferdig, ler han.

I sammendraget er det en svenske på topp, men ellers dominerer nordmennene stort. På plassene etter Lundh (144 poeng) finner vi henholdsvis Torleif Lona (127), Kjetil Larsen (119), Anders Bråten (117), Fredrik Salsten (91), Tom Daniel Tånevik (74), David Nordgård (70) og Kjetil Tangen (55).