En piruett hører med når man vinner NAF World RX of Norway.

Endelig fungerte alt for Andreas Bakkerud, og VM-runden på Lånkebanen ble en parademarsj for den unge bergenseren som vant alt som vinnes kunne hele denne vakre VM-helgen i Stjørdal. – Jeg vant fire innledende omganger, semifinale og finale, alle med en god margin. Dette er som en drøm, og en gledens dag. Jeg er stolt over prestasjonen, forteller Bakkerud.  Ingen fører har tidligere prestert så sterkt, og Bakkerud ble historisk.

– Drømmen går i oppfyllelse, og det føltes bare helt fantastisk å vinne på hjemmebane foran så mange supportere og tilskuere, gliser Bakkerud, som representerer NMK Bergen. Med helt nytt team og ny bil før årets sesong har det vært en tøff sesongstart for Bakkerud. Flere «barnesykdommer» og tekniske problemer har gjort at han ikke helt har fått de resultatene han ønsket:  – Dette er en arbeidsseier for hele teamet. Hoonigan Racing Division har sammen    med Ford Performance og M-Sport bygd en fantastisk bil, og vår Ford Focus RSRX var bare fantastisk å kjøre, sier han.

Under: En skuffet Petter Solberg måtte tidlig innse at bilen ikke gikk hurtig nok på hjemmebane.

FÅR GÅSEHUD

Årets VM-runde i Stjørdal samlet 20.000 tilskuere, og de besøkende setter stor pris å se de norske VM-førerne i aksjon. Men også førerne er glade for å konkurrere på hjemmebane. Supporterne gir sin fulle støtte til både Petter Solberg og Andreas Bakkerud, som hadde størst grunn til å glise etter seieren på Lånkebanen. – Supporterne gir meg et ekstra kick, og jeg kjente adrenalinet bruset litt ekstra da jeg så dem før jeg rullet ut på startflaten, sier Bakkerud. Solberg drar det enda lenger. – Jeg får gåsehud bare av å tenke på atmosfæren på Lånkebanen. Selv når jeg sitter     inni bilen på startplata med brølende motorer rundt meg, hører jeg jubelen fra Lånke-publikummet, sier Petter Solberg.

Over: Så glad var Andreas Bakkerud like etter at han rullet over målstreken på Lånkebanen.

– ALDRI FORNØYD

Petter Solberg fikk denne gangen aldri helt dreisen på Lånkebanen. – Jeg blir aldri fornøyd med fjerdeplass, men denne gangen var det intet mer vi kunne få gjort. VM-runden i Stjørdal har utvilsomt vært den tøffeste i rallycross-VM for teamet og meg noensinne. Vi har forsøkt absolutt alt, uten å risikere for mye, for å finne mer fart, men uten å få de svarene vi søkte. Vi analyserte alt og visste hele helgen hvor tidelene forsvant, men greide ikke å finne årsaken. Det er veldig frustrerende, sa Solberg, som endte på 4. plass i finalen bak Timmy Hansen og Mattias Ekström i SuperCars.

HYLLET KOMPISEN

Solberg benyttet anledningen til å hylle kompisen Bakkerud. – Andreas Bakkerud og hans team kom til løpet på hjemmebane best forberedt av alle, og det er første gang i VM-historien at en fører har vunnet samtlige heat. Seieren var fortjent, det er bare å gratulere.