– Vi har vært flere år på VM i rallycross her på Lånkebanen, men det er første gang vi bor i bobil, forteller Andreas Bolland. Sammen med vennene Remi Johansson, Siri Kosberg Almaas, Anya Johansson og Kenneth Fossum, alle i alderen 16–19 år, leide han bobil for anledningen. – Vi er alle medlemmer i NMK Støren, og de fleste av oss konkurrer i bilcross, og derfor liker vi å følge med på VM-runden. Alle sammen har spleiset på å leie bobilen, sier Bolland.

550 ENHETER

Campingplassen noen hundre meter fra Lånkebanen driftes av Stjørdal MC, og rundt 550 boenheter var til stede i løpet av VM-helgen. Muligheter for å kjøpe frokost, ta seg en dusj og benytte sanitæranlegget til forsvaret gjør det populært å benytte den provisoriske campingplassen.

– Vi er svært fornøyde med at så mange ønsker å komme hit under VM-helgen, og takket være de frivilliges innsats er det mulig å anlegge en campingplass like ved banen som er blitt svært populær, sier Kjetil Skaufel, daglig leder i NAF World RX of Norway. I år ble det både satt publikumsrekord med over 20.000 tilskuere og rekord i antall besøkende på campingplassen. I fjor besøkte 506 enheter campingplassen. Totalt regner man med at mellom 1500 og 2000 mennesker bodde på campingplassen under årets arrangement.

TRØNDELAGS STØRSTE

– Mens VM pågår driver vi Trøndelags største campingplass, sier Odd Petter Haugseth, leder for campingplassen.