119327_Solbergp05SWE14tw108
Tre VM-runder i løpet av tre uker er i overkant hektisk. Da vi i tillegg ble påført en omfattende karosseriskade på bilen under finalen i den svenske VM-runden i rallycross sist helg, ble det ingen dans på roser å få alt klappet og klart til helgens VM-runde i Belgia, som markerer halvkjørt sesong.

Vi har kost oss sammen med 35.000 fans i Sverige sist helg, og vi følte vrede over spilt finaleplass i regntunge Finland en uke tidligere, der vi ikke fikk tid nok til å reparere bilen for finalekjøring. Vi har vunnet heat, utvekslet lakk (hovedsakelig med Andreas Bakkerud i Höljes), vi har fått nye venner, og aller viktigst: Vi er fortsatt godt med i VM-tittelkampen.

Men det har kostet dyrt. Å klargjøre rallycrossbilene før og etter hvert løp dreier seg om mange dagsverk, og fortsatt er døgnet kun 24 timer langt. Teamet har jobbet svært intens de siste dagene og ukene. Innsatsen mekanikerne mine legger ned er formidabel.

Vi var toer sammenlagt i VM for to runder siden, og vi er tilbake i samme posisjon nå. Ja, vi tapte noen sure poeng i Finland, men det skiller likevel kun ni poeng opp til VM-leder Reinis Nitiss. Latvieren ser ut til å ha funnet roen og rytmen. Han holder høy fart også i poengsankingen.

Flest mulige VM-poeng er hva vi behøver i Belgia til helgen. Circuit Jules Tacheny er helt ny i internasjonal rallycrossammenheng, og den ser spennende ut. For fansen kan det bli mye dramatikk å få med seg. Jokersvingen kommer først mot slutten av runden. Dermed vil det bli samlet felt lenge på den temmelig smale banen, som byr på både krappe svinger og sjikaner.

Gode starter blir som alltid viktig for å komme først inn i første sving. Siden blir det svært teknisk og stadig skiftende underlag mellom grus og asfalt. Hjulene må feste ut av hver eneste sving, og med regnvær spådd hele helgen, blir det en stor utfordring i seg selv.

En av mine konkurrenter denne helgen blir en tidligere rallykollega. Francois Duval stiller opp i løpet på sin hjemmebane. Jeg er skråsikker på at Duval blir rask, men det eneste vi kan gjøre er å sørge for at vår RX-bil er raskere. Aldri før har en belgier vunnet VM- eller EM-runde i rallycross – selv om landet har sterke RX-tradisjoner etter å ha arrangert til sammen 41 EM-løp på tre andre baner siden mesterskapsstarten i 1973.

Etter finalene søndag blir det mer hektisk aktivitet i vente. Vi må klargjøre bilene etter løpet, pakke dem samt reservedeler, verktøy og alt annet vi trenger på løp. Fra nederlandske Rotterdam blir utstyret sendt med båtfrakt i containere til neste løp i Canada. Jeg gleder meg stort til å se hvordan Canada tar imot hjemmeyndlingen Jacques Villeneuve og oss andre i det første VM-løpet i rallycross i Amerika noensinne.

Jeg vant åpningsløpet i Portugal, ble toer i Norge og treer i Sverige. Hittil står fem forskjellige vinnere igjen etter like mange VM-runder i rallycross. Det er vel og bra for sporten, men nå er tiden inne for å bryte mønsteret. Målet mitt for helgen er å bli førstemann med to triumfer i tidenes første VM-sesong samt å overta VM-ledelsen.

VM-stillingen:
1) Reinis Nitiss 112, 2) Petter Solberg 103, 3) Andreas Bakkerud 99, 4) Toomas Heikkinen 88, 5) Timur Timerzyanov 66.

Pressemelding fra Petter Solberg World RX Team 11. juli 2014