NASCAR-team har laget et eget “jenteprogram”, og norske Molly er den eneste kandidaten.

Da Molly Pettit gjestet NRKs “Lindmo” i helgen fortalte hun litt om sine planer fremover, og de inkluderer blant annet et håp om NASCAR-kjøring om ikke alt for lenge.

Tilfeldighetene skulle nemlig ha det til at hun havnet på samme seteread som manageren til Jacques Villeneuve på flyet hjem fra rallycross-VM i Portugal, hvor hun hadde vært kommentator. Han overhørte Molly som snakket om racingen hun driver med i dag, og litt senere fikk hun en telefon som kan gi henne store muligheter i tiden som kommer.

Denne sesongen har hun kjørt NTCC og DTC-serien i Norge og Danmark. I førstnevnte ligger hun på andreplass av tre førere som har kjørt alle løpene bak Marius Nakken – som er nominert til årets bilsporttalent. I DTC ligger hun på en 14. plass sammenlagt foran de siste fire løpene.

Molly vil ikke avsløre hvilket team hun skal over dammen for å teste med, men det er åpenbart ikke småtteri. – Det er snakk om et team som allerede kjører i med en bil i Nationwide-serien, og som nå har et helt nytt program på plass. Dette er laget for å få en kvinnelig sjåfør inn, og alt av sponsorer og rammene rundt er i orden. De mangler bare en fører, forteller hun.

Teamet skulle egentlig gå for en annen kvinnelig sjåfør som allerede kjører formelbil i USA, men da hun valgte å fortsette i biler uten skjermer ble Pettit oppringt. – Jeg har fått beskjed om at jeg er den eneste aktuelle kandidaten nå, så det blir definitivt spennende.

Dersom både teamet og Molly er fornøyd, er planen at hun skal starte kjøringen i K&N Pro Series. Dette er en såkalt rookie-klasse hvor målet er at førerne skal få utvikle seg. Molly er likevel klar på at hun vil videre derfra også. – Det er klart at man ikke vil være i denne serien for alltid. Man må sette nye mål hele tiden, og samtidig være ærlig mot seg selv. Man finner fort ut av om ting fungerer eller ikke, sier hun til motorsport.no.

Akkurat når hun skal over til USA er fortsatt litt usikkert, men det er uansett enda noen uker til. – Vi har hatt tett dialog siden mai, men det er fortsatt ikke fastsatt noen dato. Jeg har fått beskjed om at de håper på å få det på plass i løpet av september, sier hun til motorsport.no

Nå gjenstår det fortsatt fire løp i NTCC, og det er der fokuset er nå, skal vi tro Pettit. – Nå har jeg lekket litt av hva som skjer fremover, så nå fortsetter livet som normalt frem til jeg eventuelt reiser over, avslutter hun.

Les også:
Petter Solberg fester grepet om VM-tittelen
Dennis Olsen får Betsafe som hovedsponsor
Derfor sponser ikke Statoil motorsport