Stian Haugan sikret seg sin 11. NM-tittel i sesongavslutningen på Gardermoen. Bryntesson stakk også av med gullet i sin første sesong.

Strålende solskinn, sommerlige temperaturer og stort oppmøte skapte den perfekte rammen rundt årets siste NM-runde i rallycross på Gardermoen. Stian Haugan fra KNA Telemark stakk, ikke overraskende, av med seieren i den grommeste klassen, mens i klasse 2 og klasse 1 ble henholdsvis Stein Svardal fra NMK Konsmo og Trond W. Martinsen fra NMK Larvik norgesmestere. I juniorcupen var det Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal som stakk av med seieren i sin VW Golf.

Stian Haugan hadde også en solid ledelse på 26 poeng foran Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad i klasse 3. Haugan har vunnet fire år på rad, og hadde ingen problemer med å ta seieren hjem i år heller. Det var likevel en meget fornøyd herre fra Larvik som spant piruetter på startplata etter målgang, og brølet han slapp ut kunne sannsynligvis høres helt hjem. Det er med andre ord lite som tyder på at Haugan har blitt lei av å vinne.

RUTINERT VINNER: Stian Haugan tok gullet i klasse 3 - igjen.

RUTINERT VINNER: Stian Haugan tok gullet i klasse 3 – igjen.

Haugan tok sitt 11. NM-gull-totalt på Gardermoen, og han har vunnet klasse 3 fem år på rad. Det var ekstra spesielt å vinne på Gardermoen i år, da det var her han i 2009 tok sitt aller første NM-gull i rallycross. Rett etter løpet pongterte Haugan at han setter stor pris på konkurransen fra de andre førerne – selv om de har vært et stykke bak i år. – Det er de som gjør meg god, sa han.

I RCN har Thomas Bryntesson levert gode resultater gjennom alle sesongens løp, og ledet med 14 poeng foran den siste runden. Bryntesson, som kjører for NMK Trøgstad, hadde imidlertid litt problemer på lørdagen, og slet med å nå helt opp. Det gjorde avslutningen i klassen veldig spennende.

I det siste innledende heatet på søndag gikk det bedre for Bryntesson, og han kjørte inn til en fjerdetid. Dermed hadde han syvendeplass totalt, og fikk tredje startspor i B-finalen. For å sikre gullet måtte han klare minst en fjerdeplass, og selv med en bil som hoppet ut av gir til tider, fikk han med seg fjerdeplassen i B-finalen – og dermed gullet i sammendraget.

– Mange har sagt at jeg skulle vært kjempefornøyd selv om det hadde blitt tredjeplass i sammendraget, men man er jo konkurransemenneske, skriver Bryntesson på sin hjemmeside.

– Jeg vil takke alle som har stilt opp for meg denne sesongen, og ikke minst familien. Uten dem hadde ikke dette blitt noe av, sier han.