Det ligger an til en ekstremt spennende finale etter at Fredric Aasbø tok innpå sammenlagtleder Forsberg.

Asbø kjørte inn til seier i søndagens sjette runde i Formula Drift-serien. Den gikk av stabelen på Texas Motor Speedway i Fort Worth, og nå er det ekstremt spennende foran den siste runden i mesterskapet. Den finner sted i California 10-12. oktober, og med seier der kan Aasbø ta sammenlagtseieren i mesterskapet.

I semifinalene møttes Forrest Wang, som kvalifiserte på topp, og Odi Bakchis i den ene runden, mens Aasbø kjørte mot teamkamerat Chris Forsberg i den andre semifinalen. Bakchis og Wang måtte ut i en såkalt “One more time-battle” før førstnevnte kom ut på topp og sikret sin første pallplass i Formula Drift.

Etter at Forsberg var borti bilen til Aasbø da han jaktet på nordmannen, fikk Aasbø en fordel han ikke rotet bort. I finalen mellom Aasbø og Bakchis snurret sistnevnte i andre runde, og dermed tronet Aasbø på toppen av pallen for andre gang i år.

– Dette er en seier til teamet, til Scion og til Hankook. Det er kanskje den rareste seieren jeg har fått siden folk ødela mye for seg selv, men jeg tar den, sier Aasbø til FormulaD.com.

Etter Aasbøs seier har det tett seg til i sammendraget. Forsberg leder fortsatt, men nå er avstanden kun 26 poeng. Det deles ut 100 poeng til vinneren, 80 poeng til vinneren og 64 poeng til de to tapende semifinalistene. I tillegg deles det ut opp til 10 poeng for kvalifiseringen. Det er med andre ord langt fra avgjort, og Aasbø har en god sjanse til å toppe mesterskapet når alt er avgjort.

– Forsberg og jeg har kjempet tett hele sesongen, og nå er vi akkurat der vi vil være. Nå er vi rett bak ham, og han har alt presset på seg. Det kommer til å bli et fantastisk show i Irwindale, sier Aasbø.

Den andre nordmannen som kjørte runden, Kenneth Moen, kvalifiserte seg på 19. plass, og møtte Patrick Goodin i den første runden. Det gikk ikke bra for nordmannen, og han måtte nøye seg med én runde.