Den unge drift eren fra Arneberg i Hedmark har til tross for sin unge alder fl ere meritter bak seg, selv om han foreløpig aldri har vunnet sammenlagt i Prodrift , som han kjører i dag. Helstad forteller at han begynte med drift ing det året han fylte 15, men interessen for bil og alt som durer har han hatt helt fra han var liten. Han debuterte tidlig i motorsporten og var ikke mer enn fi re år gammel da han fi kk sin første fi rehjuling og kjørte ATV til han var 14. Sin første bil fi kk Helstad da han var tolv. Det ble noen runder ute på jordet og ute på isen før han ble gammel nok til å kjøre på bane.

BEKREFTET TALENTET

Kjøringen hans ble tidlig lagt merke til og fl ere mente han hadde talent, blant andre drift eren Christer Halvorsen, som fortsatt er en av hans mange støttespillere.

– Christer Halvorsen så at jeg hadde talent for drift ing. Samtidig drev han og bygde en drift ebil som jeg fi kk tilbud om å kjøpe, forteller Helstad. Unggutten tok ham på ordet og kjøpte sin første drift ebil, som han fortsatt bruker. Det dreier seg om en Nissan 200SX s14 med 3-liters rekkesekser fra Toyota Supra og en ytelse på 970 hestekreft er og 1150 Nm målt på nav. Med drift ebilen har Helstad også fått vise at han virkelig har talent. Han ble norgesmester for junior i 2014 og ble nummer åtte i Drift Allstars i Sverige samme år. I 2015 gikk han over til Pro-klassen. To år på rad tok han sølvmedalje sammenlagt i NM og i 2016 gikk han til topps i den norske Powerdrift -serien.

Til tross for mange fi ne plasseringer er den unge drift eren ikke helt fornøyd,
spesielt fordi marginene ikke helt har vært på hans side. I 2015 tapte Helstad seieren med fattige fem poeng etter motorras i NMfi nalen og i 2016 røk drivakselen. Dermed mangler han fortsatt topplasseringen i norgesmesterskapet i Pro-klassen og det har han et berettiget håp om å kunne gjøre noe med i år.

GOD SESONG

Odd-Helge Helstad gikk til topps i VM i Gatebil Powerslide i juli. Nå håper han at han en dag kan ta steget og kjøre profesjonelt i USA. FOTOS: CAMILLA SMISTAD TOFTERÅ/GATEBIL.NO

Etter to løp leder Helstad klassen med 180 poeng, henholdsvis 10,5 og 13, 5 poeng foran de to nærmeste konkurrentene, Christian Bakkerud fra NMK Bergen og klubbkameraten Petter Eriksen. Det siste løpet kjøres i september på Rudskogen. Den største bragden hans så langt er trolig seieren under VM i breisladd under Gatebil Rudskogen den andre helga i juli.

– Jeg har hatt noen uhell, men de blir glemt så fort det går oppover og i år har det jo gått bra, sier han fornøyd. Helstad kjører også Gatebil drift series der det kjøres fi re løp, to av dem i Sverige. Norgesmesterskapet inngår i denne serien. Han kjørte også to runder av norgescupen på Frøya i midten av august. Dette kun for kjøretrening og for å holde hjulene i gang mellom NM løpene.

20–30 DEKK

Helstad innrømmer at det ikke bare er kjøreferdigheter som er avgjørende i denne sporten. Økonomi er også en viktig faktor. En stor utgift spost i drift ing er blant annet dekk. Han forteller at det til hvert løp går med mellom 20 og 30 dekk. – Jeg får god hjelp av foreldrene mine, men har også noen samarbeidspartnere som betyr veldig mye, forteller han.