Foran den sjette og siste fartsetappen Rally Konsmo ledet NM-leder Eyvind Brynildsen med 0,7 sekunders margin til Ole Christian Veiby.Med en satsing helt på kanten klarte Brynildsen å holde ledelsen og vinne med sin Ford Fiesta R5.

– Jeg kjørte det bilen og forholdene tillot. Det var helt på kanten hele veien og jeg brukte bokstavelig hele veibanen, sa en meget lykkelig Brynildsen etter målgang. Veiby på sin side tok også i det han kunne med sin Skoda Fabia R5.

Ole Christian Veiby var kun 1,4 sekunder bak seieren i Rally Konsmo. FOTO: EVEN MANAGEMENT

– Vi var en tur i grøfta og tapte litt på det. Vi ga i hvert fall alt på slutten, og jeg føler ikke at vi kunne gjort så mye mer, sa Veiby som for øvrig kom rett fra en seier i det asiatiske mesterskapet i Malaysia helgen før. Brynildsen økte NM-ledelsen, og har nå 131 poeng mot Veibys 112.

STORSVEEN LEDER

I klassen for de tohjulsdrevne internasjonale bilene ble det seier til Lars Martin Stensbøl og kartleser Mads Ola Stensbøl, deres første siden NM-åpningen i Sigdal. Håkon Sveen Frøslid og Marius Fuglerud endte på andreplass, kun 8,7 sekunder bak. NM-leder Morten Storsveen med kona Merete i kartleserstolen sikret tredjeplass i sin Renault Twingo R2. Storsveen leder NM med 28 poengs forsprang.

TETT I NM-TOTALEN

I nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler tok Kristian Svendsen med kartleser Even Andreas Eng sin første NM-seier i sin Mitsubishi Lancer, kun 2,5 sekunder bak til Sveinung Mitseim/Ronny Christensen. I NM-sammendraget gikk Snartemo opp
i ledelse med 96 poeng, og er dermed to poeng foran Bernt Kollevold. I nasjonal klasse med tohjulsdrift vant Anders Kjær sin første totalseier for sesongen. Med Gøril Underbakke i kartleserstolen var han total overlegen både i sin egen klasse og også den største nasjonalklassen. NM-leder Edvall Martin Stenberg/Trond-Håvard Østheim var 1, 32 minutter bak Kjær i mål. I den største klassen ble det hjemmeseier til Rune Kittelsen/Pål Kittelsen i Volvo 940. De vant foran NM-toer Mads Peder Hvambsahl/Kristian Hvambsahl Eriksen. I NM-sammendraget leder fortsatt Edvall Martin Stenberg med 123 poeng.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Anders Fredriksson vant Rally Konsmo. FOTO: NBF