– Åh, denne sesongen har vært helt sinnssyk. Det sier Jenny Jakobsen, 14-åringen fra Hakadal som i mange år maste og maste – og maste på pappa Steinar om å få begynne med motorsport. Selv har Steinar vært aktiv i norsk bilsport, men etter at hjelmen
ble lagt på hylla, så er det nå datteren som gjelder for alle pengene.

Jenny Jakobsen er ikke alene av de norske i det store utland. Hun har rukket å bli godt kjent med Dennis Hauger som har konkurrert i EM, og sammen kjører de også i det tyske mesterskapet. NBFs fysiske trener Fredrik Brenna-Lund (med ryggen til) stiller også opp for de unge, håpefulle.

 

TOPPTIDER I FINLAND

Det har gått rekordfort. Bokstavelig talt. Det toppet seg først med at Norges Bilsportforbund plukket henne ut til å kjøre FIA CIK
Karting Academy Trophy, som er en rekruttseringsserie til EM. Ikke nok med det, men da Academyserien ble avsluttet i Finland, så klinte hun til med flere topptider gjennom helgen. En teknisk bane på regnvær som hun lærte seg raskere enn de fleste guttene.

– Det kom som et sjokk når jeg så tidene. Jeg hadde aldri vært der før. Jeg fant raskt ut av banen, men etter hvert kom de andre og ble veldig gode, så konkurransen ble veldig hard mot slutten. Men det er helt sinnssykt at jeg klarte å sette andretider, sier Jenny Jakobsen. Med det takket hun for tilliten hun fikk fra bilsportforbundet, selv om det «bare» ble en 12. plass i finalen. Likevel en sterk prestasjon i konkurranse med førere fra over 40 forskjellige nasjoner.

 

SNAKKER OM GOKART HELE TIDEN

Nå har gokartkarrieren virkelig skutt fart så mye at hun ikke kan hvile på laurbærene. Interessert i bilsport har hun alltid vært, men nå er det nesten så det blir for mye på hjemmebane. – Jeg klarer ikke én dag uten å snakke om gokart. Jeg klarer det bare ikke. Pappa må be meg om å roe meg ned og sier at «nå er det for mye her», ler 14-åringen. Da hun startet som 13-åring i fjor, så høres det sent ut i gokart-sammenheng. Mange begynner fra de er i seks-sjuårsalderen. Men Jenny har gått gradene raskt, og er nå eneste sammen med Dennis Hauger som satser fullt i utlandet. – Jeg startet først med mini, og planla mini ett år til fordi jeg var så uerfaren. Men så ble jeg valgt ut til academy, og da tok det av litt. Da måtte vi kjøre stor kart, sier hun, og bekrefter at hun vil kjøre OK-klassen neste år, altså seniorklassen som Dennis Hauger kjører.

Drømmen for Jenny Jakobsen er en dag å kjøre formelbil. Før den tid vil hun etablere seg i den internasjonale gokarttoppen.

 

FARTSFYLT DRØM

Drømmen er likevel formebil. Nå er trinnene opp til F1-sirkuset blitt tydeligere ved at det finnes Formel 4-mesterskap i land som Tyskland og Storbritannia. – Først må jeg komme meg til toppen i gokart. Det er min første drøm. Så vil jeg videre med formelbil. Formel 1 hadde jo vært gøy det, sier hun, vel vitende om at ingen jenter hittil har fått innpass i Formel 1-toppen. Ellers er hun blodig interessert i NASCAR i USA. Hun har en av hjulmutterne til den store stjerna Kyle Busch som suvenir etter at hun og pappa Steinar var og så på et løp i USA, og på startstreken er Danica Patrick favoritten. – Det er hun og Jimmy Johnson. Også heier jeg på Danica. Hun er god på trening, men i løp kan hun ofte rote det litt til, sier Jakobsen.