Av: Steinar Steinkopf Sund

Hadelendingen gikk i år helt til topps i den nasjonale klassen for tohjulsdrevne biler sammen med kartleser Trond Håvard Østheim, selv om duoen måtte nøye seg med tredjeplassen  under rallyavslutningen på Hedmark i september. Årets NM-seier kan være hans siste i rally for en stund, siden han neste år har bestemt seg for å satse mest på bane.

– Jeg tenkte å backe opp junior litt, da er det lettvint å være med der, forklarer han.

Sønnen Martin fyller 16 neste år og er dermed gammel nok til å kjøre sin første sesong i rallycross. Samtidig forsikrer Stenberg senior at han ikke kommer til å gi seg helt med rally.

– Det blir nok noen løp, jeg har jo fortsatt bilen, sier han.

Selv om neste sesong blir Martins debutsesong i juniorcupen, er han ikke helt uten erfaring i motorsporten.

– Han har kjørt litt gokart, noen løp, for tre-fire år siden, så han har jo litt erfaring, men ikke noe med bil, forteller han.

– Har ikke sønnen din lyst til å satse i rally?

– Jo, det har han nok, men det har ikke jeg lyst til. Han får lære å kjøre på bane først, så får vi se, sier han.

Selv er han heller ikke helt ukjent med rallycross.

– Jeg har kjørt tre løp for to år siden og to løp i år, så helt blank er jeg jo ikke, forteller han.

– Hvilke forventninger har dere foran neste sesong?

– Ingen store. Det blir å lære seg banene rundt omkring ordentlig å kjenne. Etter et år håper jeg å få til en pallplassering eller to, men vi må prøve litt før vi setter oss noen store mål, sier han.

Edvall Martin Stenberg velger å satse på rallycross for å backe opp sønnen Martin som skal satse i juniorklassen neste sesong. (Foto: Anne Berit J. Reinsborg)