Av Frank Skaufel

Den tredobbelte europamesteren har ikke konkurrert på over ett år, og vil gjerne tilbake i manesjen. Men ikke uten vilkår.

– Det er slutt på den tiden at jeg betaler flere millioner for å kjøre bil, det er jeg for gammel til. Hvis bil og opplegg rundt passer, vil jeg gjerne satse igjen, sier Isachsen.

Det er det flere som ønsker.

– Ukentlig får jeg fanbrev fra hele Europa om å komme tilbake for å sette farge rallycrossen, noe jeg er svært takknemlig for. VM/EM er i dag blitt svært strømlinjeformet, og ligner mye på Formel 1. Jeg ønsker mer fart og dueller mann mot mann, sier 47-åringen, som synes dagens internasjonale rallycrossirkus er litt kjedelig.


Sverre Isachsen vil gjerne tilbake som rallycrossfører. Her er han avbildet etter seieren i Seattle i 2014 i Red Bull Global Rallycross Championship.
Foto: Lars Gange subaru.com/rally

Har jobbet med planer

At Isachsen brenner for rallycross, skal ingen være i tvil om. Han var en av de viktigste støttespillerne for at Lånkebanen ble valgt ut som VM-arena, og han er opptatt av utviklingen av rallycrossen. Han er livredd for at førere og team distanserer seg mer bort fra publikum. Nærheten til fansen er noe av det som gjør motorsportsgrenen så populær.

At Isachsen vil tilbake i manesjen, er derfor ingen hemmelighet.

– Mange ønsker at jeg skal komme tilbake, og vi har jobbet med noe greier som nå er lagt død. Tidligere sponsorer har kommet og sagt at de gjerne vil bidra, men VM-satsing er i dag helt uaktuelt. Da må jeg enten ha en tung sponsor eller støtte fra bilprodusenter, sier han.

EM kan være aktuelt

Derfor er EM i supercars mest sannsynlig, hvis Isachsen gjør comeback etter at han sluttet hos Subaru Rally Team USA i Red Bull Global Rallycross Championship etter 2016-sesongen.

– Akkurat nå er det lastebilkjøring, men planene vi jobbet med var å kjøre full EM-satsing og nordisk mesterskap. Som nevnt er det nå lagt på is, men kommer det opp et opplegg og en konkurransedyktig bil er jeg klar, sier han.


Sverre Isachsen er opptatt av at førerne i rallycross ikke mister kontakten med publikum. Foto: Lars Gange subaru.com/rally