Sverre Isachsen (43) fra Hokksund må alene forsvare de norske fargene når en av verdens største idrettskonkurranser, det 20. Summer X Games, går av stabelen i Austin, Texas, denne helgen. For mange er X Games større enn OL.

Egentlig skulle den norske FMX-kjøreren André Villa også delta i X Games, men han har skadet seg og kan ikke stille til start. Dermed er det rallycrossføreren Sverre Isachsen som må forsvare de norske fargene i det som er en av verdens største idrettskonkurranser.

– Jeg vil påstå at de fleste utøverne som konkurrerer i olympiske øvelser i X Games holder et gull i X Games høyere enn et OL-gull. For meg som er motorsportsutøver betyr ikke OL noe som helst, ettersom motorsport ikke har vært en del av de olympiske leker siden 1908, så derfor er X Games det største for meg, forklarer Sverre Isachsen.

X Games blir ofte kalt ekstremsportens svar på de olympiske leker, og alt startet i Newport, Rhode Island, i 1995. Siden den gang har gigantarrangementet blitt arrangert hvert år med Los Angeles som vertskap de siste ti årene. Det har også blitt arrangert X Games i land utenfor USA, mens det også finnes et eget Winter X Games for vinteridretter. Idrettsgrener som skateboard, motocross og BMX har alltid vært en del av X Games, mens grener som surfing, fjellklatring, terrengsykling, vannski og fallskjermhopping har blitt erstattet av mer populære idrettsgrener som rallycross og truck racing de senere årene.

Det er den amerikanske TV-kanalen ESPN som står bak X Games, og konkurransene følges av millioner av TV-seere over hele verden. I Norge sender NRK direkte fra konkurransen, mens det er ventet hundretusener av tilskuere til Austin denne helgen. Konkurransene foregår på racerbanen Circuit of the Americas, som også er vertskap for USA Grand Prix i Formel 1.

– Jeg tror ikke folk hjemme i Norge forstår hvor stort X Games er. Noen av mine konkurrenter denne helgen som Travis Pastrana og Ken Block er superstjerner over hele verden, sier 43 åringen fra Hokksund og KNA Eiker.

Sverre Isachsen hadde torsdag sine første treningsrunder med sin Subaru WRX STI på banen i Austin. Banen er en såkalt ”Mikke Mus-bane” med mange svinger og lav hastighet, og det passer nordmannen bra.

– Jeg liker slike baner og treningen gikk bra. Ettersom dette løpet går direkte på NRK hjemme i Norge kan jeg jo ikke gjøre annet enn å gå for gull.

NRK3 viser løpet direkte lørdag kveld klokken 19.30. Fra 14.50 kan man også følge den innledende kjøringen på nrk.no. Det blir også oppdateringer underveis på www.facebook.com/sverreisachsen

Pressemelding fra Isachsen Motorsport 05.06.14:
Foto: Lars Gange subaru.com/rally