Regn var det også en del av under sommerens løp, blant annet under løpet Toveis-en på Kongsberg tidligere i høst, uten at det gikk spesielt sakte i svingene for Christer Otterstrøm av den grunn. Elleveåringen, som kommer fra Mjøndalen, kjører foreløpig i Cadetti-klassen, men regner med at han kanskje skal gå opp en klasse til neste år og tror han da kommer til å satse i Miniklassen.

Den unge karteren forteller at han begynte med gokart da han var seks år, men han husker ikke helt hva det var som fikk ham til å begynne med motorsport så tidlig, kanskje var det inspirasjon fra familien. – Jeg fikk bare lyst og jeg synes det er fryktelig gøy å kjøre, det er moro å kjøre i regn og det er gøy å konkurrere med andre, smiler han.

MANGE LØP

Det unge fartsfantomet fra Kongsbergklubben gikk helt til topps sammenlagt i sin klasse under årets sommercup som gikk over en hel uke i juli, fra 10. til 16.juli og bestod av totalt fire løp. De to første rundene ble kjørt i Andebu, mens den tredje- og fjerde runden ble avviklet på Sigdal motorsenter.
Under disse løpene kjørte Otterstrøm jevnt bra selv om han ikke gikk helt til topps i noen av de individuelle løpene. Han tok en syvendeplass i det første løpet, deretter ble det to tredjeplasser i det andre og tredje løpet før han svingte opp med en fin andreplass i det avsluttende løpet på Sigdal motorsenter, knepent slått av Oskar Biksrud. Totalt holdt det likevel til seier sammenlagt.

I tillegg til sommercupen har Otterstrøm også deltatt i flere andre løp, blant annet Sølvsprinten på Kongsberg, KNA landsmesterskapet på Varna og NAF-løpet i Andebu i juni i tillegg til Toveis-en på Kongsberg og Håsken Racet i august. Totalt har det blitt ganske mange helger med kjøring i løpet av sesongen, og Otterstrøm har oppnådd mange fine plasseringer. Aller mest fornøyd er han likevel med årets sommercup, som ble høydepunktet for ham under denne sesongen.

Den unge mjøndalingen regner med at han kommer til å kjøre gokart i flere år ennå, men på sikt håper han det kan bli aktuelt med litt større kjøretøy.

– Jeg skal kanskje begynne med bilcross når jeg blir gammel nok, sier han.

MYE STØTTE

Otterstrøm får naturlig nok mye støtte og hjelp fra familien sin og foreldrene sine i utøvelsen av sporten sin. Han forteller at pappa hjelper ham veldig mye, blant annet med skruing og mekking som han naturlig nok ennå ikke greier å ta selv. Han prøver likevel å være med på en del av dette.

Lillesøsteren Carita er også aktiv med i gokart, men hun har ikke holdt på like lenge som ham. Sammen med Carita har de dannet et team på fire medlemmer der de hjelper og støtter hverandre. – Vi er egentlig bare tre, for den fjerde er ikke så mye med, presiserer kartingtalentet Otterstrøm har aldri opplevd å bli skadet i sporten, men noen uhell har han likevel hatt. Verst var det da han snurret under NM for noen år siden og krasjet med en annen bil, og da han veltet under et løp på Elvedal for en tid tilbake.

– Jeg ble ikke ordentlig skadet, jeg fikk bare litt vondt i nakken, forteller han og tror ikke det er spesielt farlig å drive med motorsport av denne typen, selv om det kan gå ganske fort unna ute på banen.