27-29 oktober er det fest i Lillestrøm for motorfolket, hvor du kan treffe bilsportkjendiser og se verdens raskeste og dyreste supersportbil Bugatti Veyron, sammen med motorsykler og en showtruck du bare kan drømme om.
Det er mye å se frem til denne siste helgen i Oktober. Ikke bare er det kjøretøy på alt fra 2 til ørten hjul, men du kan treffe to verdensmestere her også. Petter Solberg har med seg årets individuelle verdensmester i rallycross, Johan Kristoffersson. Dette trekker garantert folk. Ta på deg de beste langturskoene du har, for her blir det mye å se på.
Du finner også Andreas Bakkerud fra Rallycrossens VM-sirkus er på plass under Oslo Motor Show i år om du ser deg litt om.

 

Oslo Motor Show har allerede posisjonert seg som landets ledende motor-evenement og i år ønsker de å styrke posisjonen. I fjor var hele 41.000 besøkende innom, og årets show, Oslo Motor Show (OMS) er åttende i rekken Verdens kraftigste, raskeste og dyreste supersportsbil Bugatti Chiron. Bilentusiaster sikler når de hører navnet. Og denne sinnataggen finner du på Lillestrøm siste helg i Oktober!
Bugatti Chiron blir bygget i max 500 eksemplarer, har nesten 1500 hestekrefter men bare to seter. 0-100 går unna på 2,4 sekunder og toppfarten er oppgitt til godt over 400 kilometer i timen.
Prisen i Norge? Nesten 50 millioner, hvis du i det hele tatt får lov til å kjøpe en…..

Krembiler fra BMW

Den tyske bilfabrikanten tar godt vare på sin historie, og har et velrenommert og godt besøkt museum i München, BMW Welt. Et nær hellig sted for “petrol heads”.
I tilknytning til BMW Welt, har de et “hemmelig” lager av helt spesielle kjøretøy som ikke er en del av den faste utstillingen.
Der finnes det utrolig mange godbiter som sjelden eller aldri har blitt utstilt. To av disse unike objektene er i disse dager på vei fra Tyskland til Oslo Motor Show på Lillestrøm.
For å presentere BMWene i Oslo, kommer den kjente motorentusiasten og racing-føreren prins Leopold von Bayern. Prinsen har vært fabrikksfører for BMW og er nå ambassadør for BMWs racing team.

Fullt trøkk på utendørsshowet til Oslo Motor Show.

Racing i bakgården

I bakgården ved Norges Varemesse vil mange andre dyktige kappkjørere gjøre sitt aller beste for å imponere et kyndig og kresent motorsportpublikum. I ”bakgården” skal det kappkjøres i flere grener; rally, rallycross, dragrace og drifting. I tillegg blir det oppvisningsløp i andre grener. Til fryd for øyne, neser og ører vil mange kilo gummi legges igjen på asfalten.

Tyngst av de tunge og flottest av de flotte

Oslo Motor Show også utstilling med feite gatebiler, overdådige amcars, veteranerbiler og ekstreme sportsbiler. Spektakulære MCer har de også funnet plass til. Og ikke minst de fantastiske truckene med egenskaper og motivlakkeringer som kan ta pusten fra en. De flotteste av dem vil få fortjente titler og pokaler.
Også for familiens barn/unge
Hele hall A er satt av til aktiviteter for de yngre. Her kan man for eksempel kjøre både go-cart, og små elektriske biler.

Tre på topp 10 listen i FIA World Rallycross til Oslo Motor Show. Fra venstre: Johan Kristoffersson, Petter Solberg og Andreas Bakkerud.

Fakta om Oslo Motor Show:

Norges største motorshow
Arrangør: Norges Varemesse og Förlags AB Albinsson&Sjöberg
Antall utstillere: ca. 150
Utstillingsareal: ca 30.000 kvm + 7.000 kvm utendørs rallybane
Tid: 27. til 29. oktober
Besøkstall i 2016: ca. 40.586
Arrangeres for åttende år på rad