Olsen har allerede vist imponerende takter både i Norge og utlandet. I fjor dominerte han i den skandinaviske Radical-serien og fikk muligheten til å kjøre finalene i European masters series på Jerez for et engelsk team. Her fikk han vist fram sitt talent, og ble etter det invitert til USA for å kjøre North American Master Series med samme type bil.

I 2019 håper Theodor Olsen fra Moelv å få kjøre langdistanseracing i en prototypebil.

 

TO TRIUMFER

Der har han i løpet av første halvår 2017 levert imponerende resultater, med to seiere på den legendariske Laguna Seca-banen som foreløpig høydepunkt. Nå blir Olsen en del av en eksklusiv klubb av norske bilsportsutøvere som får kjøre løp uten å betale noe som helst. Olsen får full støtte av Radical Texas, og skal i løpet av ukene han er i USA også være med på fabrikkens tester av Radicals nye bil SR8.

– Det har vært en veldig spennende reise så langt, og så lenge jeg fortsetter å levere er jeg sikker på at dette er et stort steg i riktig retning for min karriere, forteller Olsen. Programmet for Theodors USA-tur avsluttes med finalene i North American Masters-serien som går av stabelen på Circuit of the Americas utenfor Austin i Texas.

 

AMBISIØS

Til tross for sin unge alder, har Theodor et klart mål for karrieren, langdistanseracing i en prototypebil.
– Målsetningen er å kunne kjøre LMP2klassen i 2019-sesongen. Nå har jeg et bra team rundt meg, så alle forutsetninger skal være på plass, sier Olsen.

LMP2 er en stor klasse på verdensbasis, og disse bilene deltar blant annet i det velkjente 24-timersløpet på Le Mans. Allerede i november kan Olsen få muligheten til å prøve seg i en Radical RXC Coupe turbo. Da skal det kjøres 24-timersløp på den samme Circuit of Americas-banen.

– Jeg har allerede fått signaler om at det kan være muligheter for et sete i dette løpet. Det hadde gitt meg muligheten til å vise meg frem i enda større grad, også i konkurranse med andre biler, sier Olsen.