Duoen konkurrerer i klassen offshore 3C.

– Helt fornøyd er jeg ikke. Normalt skal vi kjøre for seier her i Tvedestrandsfjorden, men det var noe som ikke helt stemte med motoren. Etter siste race på Songe for tidligere i sesongen har jeg gjort flere feilsøk uten å finne feilen. Så nå er det bare å få båten hjem i verkstedet og fortsette med feilsøkingen frem til feilen er funnet, sier Braaten.

Marcus Johnsson og Jussi Myllymæki vant klassen, mens svenskene Sebastian Groth og Josefin Due-Boje ble nummer tre.

– Det var et hardt race. Forholdene var fine med høye hastigheter i store deler av banen. Moro at så mye publikum møtte, men dette bød også på noen utfordringer for oss, da det i perioder var vanskelig å få oversikt over rundingspunktene. Uansett er jeg kjempefornøyd med en sølvmedalje i mitt første EM, sier Kjetil Bjørntvedt. I klasse 3A ble det en ny sølvmedalje for Norge ved Inge Lund Anders Bergan. Tredjeplassen ble også norsk, ved Trond Halvorsen og Caorline Garcia. Anton Modin og Susanne Jansson fra Sverige vant klassen.

Jan Trygve Braaten (t.v.) og co-pilot Kjetil Bjørntvedt får støtte fra Team Australia i sin satsing i klassen 3C. Foto: Braaten Offshore Racing

 

STØTTE FRA AUSTRALIA

Jan Trygve Braaten har bidratt som teknisk sjef for Team Australias satsing i klassen X-Cat i flere år. Nå har karene fra down under bestemt seg for å hjelpe 47-åringen fra Tvedestrand, som er regjerende verdensmester i klassen 3C og som har fullført over 200 båtrace.

– Jan Trygve er helt unik med all sin kunnskap med båt og motorer og vi hadde aldri vært der vi er i dag uten han. Han er en mann vi kan stole 100 prosent på og som alltid leverer. At vi nå også kan gi vår støtte tilbake til hans egen satsning gjør meg stolt og glad, forteller general manager, Lori Lurhmann i Lurhmann Powersports International i Australia.