– Dette er en utrolig tøff dag for meg, og den hardeste så langt i min karriere.
Jeg er utrolig takknemlig for den muligheten Ken Block, og Hoonigan Racing har gitt meg. At vårt felles prosjekt som WorldRX-team nå avsluttes var en trist beskjed å få, sier han.
Andreas Bakkerud har en tung men viktig jobb foran seg.
– Nå må vi bare ta tak. Sammen med mine partnere, supportere og alle rundt meg skal vi se fremover og jobbe knallhardt mot det som alltid har vært mitt mål, å vinne en VM- tittel i rallycross, sier Bakkerud.

Andreas Bakkerud er vanligvis en glad og entusiastisk kar, men gikk på en nedtur da han fikk beskjed om at Ford trekker seg fra VM. Foto: Frank Skaufel

 

Mikkelsen-situasjon

Bergenseren må jobbe både kortsiktig og langsiktig. I første rekke venter den siste VM-runden i Sør-Afrika, men like viktig blir det å komme seg inn i et konkurransedyktig team som kan bringe han videre i karrieren.
Det siste kan bli vanskelig. Bakkerud havnet egentlig i samme posisjon som rallyfører Andreas Mikkelsen forrige sesong. Plutselig sto han uten kontrakt for 2017, og som kjent forble Mikkelsen kontraktsløs gjennom hele sesongen og endte opp med gjesteopptredener inntil han i høst landet en større fabrikkskontrakt med Hyundai.

 

Avslutter i Sør-Afrika

10. november kjøres årets siste VM-runde i Sør-Afrika, som for første gang er på FIAs kalender i rallycross. Bakkerud ligger på femteplass sammenlagt, og har små muligheter til å avansere. Det viktigste for han blir å holde Timmy Hansen bak seg. Svensken ligger bare fire poeng bak NMK Bergen-føreren i VM-sammendraget.
– Jeg skal gjøre mitt ytterste for å avslutte dette eventyret på best mulig måte, og sette et verdig punktum med to spennende event i Sør-Afrika i november. Årets finalerunde i Cape Town og Gymkhana Grid i Johannesburg, sier Bakkerud.