Grunnen til at et uhell trolig kostet Møller-teamet en ny pallplass, var forholdene som endret seg. Kenneth Østvold startet løpet under VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife i TCR-klassen.
Da hadde det startet å regne slik at alle startet på regndekk. Etter hvert begynte det imidlertid å tørke opp, og Østvold gikk inn i pit for å bytte med Håkon Schjærin. Schjærin gikk da ut på mønsterløse slicksdekk, men i det han skulle passere en bergingsbil ute på banen måtte han utenfor idealsporet hvor det fortsatt var vått. Schjærin mistet festet og et sammenstøt med autovernet var ikke til å unngå.
– Slike uhell er en del av racing, og det viktigste er at Håkon ikke ble skadet. Det er små marginer i denne sporten, men også denne gangen kjempet vi helt i toppen. Uansett legger vi dette bak oss, og fokuserer heller på at dette har vært en fantastisk sesong med en seier, en andreplass og to tredjeplasser, forteller teamansvarlig Marius Misfjord.

Ti sesonger

2017 var den tiende sesongen til Møller Bil Motorsport i VLN, og den første i TCR-klassen. Med fasit i hånd har sesongen gått bedre enn teamet hadde forventet på forhånd.
– Dette har i utgangspunktet vært et læreår for oss, ettersom det har vært det første med vår nye Audi RS 3 LMS. Bilen har også gått som en klokke i hele år. Det eneste som er litt synd er at vår bil per i dag er tyngre enn flere av konkurrentenes biler. Det er fordi vi kjører med en DSG-girkasse, mens mange andre kjører med rene sekvensielle racingkasser, som er både lettere og raskere. Dette utgjør noen sekunder per runde, men vår girkasse er mer driftssikker og rimeligere, sier Misfjord.