Etter at rallyens toppnivå har vært borte fra en åpen kanal de siste årene, satser nå TV2 på å vise WRC.

 

I går kunne Mads Østberg fortelle at planen hans om å få rally på en åpen, norsk kanal hadde båret frukter. Han ville imidlertid ikke fortelle hvilken kanal det var snakk om, men WRC.com hadde tydeligvis ikke fått den beskjeden. På siden som viser hvilke kanaler som sender rally-VM har det lenge stått at Viasat hadde rettighetene for Norge, men onsdag kveld var det endret til TV2.

Torsdag ettermiddag kom det også en pressemelding fra TV2 som bekreftet at det blir de som skal vise rally-VM resten av sesongen. Første løp ut er allerede neste helg, da Svenskerally går av stabelen. Planen er å sende tre av etappene direkte på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo. Det blir SS1 (Karlstad), SS14 (Vargåsen) og SS21 (Värmullsåsen) som vises direkte. Dermed får TV-seerne også mulighet til å se det etterhvert så berømte Colin’s Crest. I tillegg vil det vises høydepunkter både fredag, lørdag og søndag.

– Vi er glade for å ha sikret oss de attraktive rettighetene til WRC. Dette er et produkt som satser stadig sterkere på innovative, actionfylte live-sendinger og det er en utvikling vi gjerne tar seerne med på, sier Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2.

Han trekker frem det at vi har sterke, norske profiler i rally som én av grunnene til at de tror det skal være mulig å få mange seere til å benke seg foran TV-en. – Det gjelder å finne rettigheter som har en dokumentert publikumsinteresse, og det blir ekstra bra når det i tillegg er en uforløst interesse der. Rally har et kjernepublikum, så nå blir det opp til oss å gjøre en så god jobb at vi får et enda større publikum, sier han.

Av diverse årsaker kom ikke avtalen om rallysendingene på plass før nå, men sportssjefen kan fortelle at de har jobbet intenst med å sikre seg rettighetene i noen uker og snakket om det en god stund før det igjen.

Bygge ut i fremtiden

 

TV2 skal ha et reportasjeteam på plass i Sverige som skal produsere eget innhold utover det WRC-produsentene lager. Ifølge Jansen Hagen blir det også norske kommentatorer fra første stund, men akkurat hvem som sitter bak mikrofonene er ikke klart enda.

I de kommende rundene vil det vises minst to etapper direkte, avhengig av hva som tilbys fra de som produserer dette, og sportssjefen legger ikke skjul på at dersom interessen blir stor nok vil man også kunne se utvidede sendinger med mer norsk innhold i fremtiden.

I første omgang handler avtalen TV2 har sikret seg om årets sesong, men det er også en opsjon på neste sesong dersom kanalen skulle ønske seg det. – Det ville vært en dårlig strategi av oss å gå inn for å gjøre dette kun i år, sier Jansen Hagen.

Ifølge den tidligere nevnte oppdateringen på Mads Østbergs Facebook-sider, var det flere TV-kanaler som var interessert i å sende WRC i Norge. – Vi er utrolig stolte over å ha oppnådd dette, og jeg gleder meg til å dele rallysporten med resten av det norske folk, sier østfoldingen.

Jansen Hagen i TV2 sier at det å ha en sterk og engasjert premissleverandør i miljøet har bidratt mye til at dette har kommet i havn.

 

– Det å vite at sentrale aktører ønsker å ha oss med på laget betyr mye for motivasjonen. Det er mange live-rettigheter og mange om beinet der ute, og med kamp om hvert eneste minutt på TV, er det de med en spesiell lidenskap og engasjement som kommer helt frem, sier han.

Med en knapp uke igjen til starten i Rally Sweden, er det åpenbart at gjengen hos TV2 har dårlig tid. Likevel tror sportssjefen at de skal kunne levere et godt produkt på skjermen.

– Nå setter vi bredsiden til, og vi skal levere et produkt som rallyfansen føler seg hjemme i fra første stund, avslutter han.

Neste uke er dette rally-menyen på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:

Mandag 9. februar kl.  22.15: The WRC Magazine
Torsdag 12. februar kl. 20.00: Rally Sweden – SS1 Karlstad (live på TV 2 Sumo – forskutt på TV 2 Sportskanalen fra kl. 21.00)
Fredag 13. februar kl. 22.40: Rally Sweden – Dagens høydepunkter
Lørdag 14. februar kl. 10.00: Rally Sweden – SS14 Vargåsen 1
Lørdag 14. februar kl. 22:40 Rally Sweden – Dagens høydepunkter
Søndag 15. februar kl. 12.00: Rally Sweden – SS21 Värmullsåsen 2 – Power Stage
Søndag 15. februar kl. 21.15: Rally Sweden – Løpsoppsummering

Og slik ser resten av sesongen ut:

5. – 8. mars: Rally Guanajuato México
23. – 26. april: Rally Argentina
21. – 24. mai: Vodafone Rally de Portugal
11. – 14. juni: Rally Italia Sardegna
2. – 5. juli: LOTOS 72nd Rally Poland
30. juli – 2. august: Neste Oil Rally Finland
20. – 23. august: ADAC Rallye Deutschland
10. – 13. september: Coates Hire Rally Australia
1. – 4. oktober: Rallye de France
22. – 25. oktober: RallyRACC – Rally de España
12. – 15. november: Wales Rally GB