Helgen gikk ikke helt som planlagt for Andreas Mikkelsen, men han sikret likevel tredjeplassen sammenlagt.

Årets nest siste WRC-løp gikk av stabelen i Spania denne helgen, og mye skulle til for at ikke Andreas Mikkelsen skulle sikre tredjeplassen sammenlagt bak teamkompisene Ogier og Latvala.

Lenge lå han også an til å ta sin sjette pallplass for sesongen, da han kun lå drøye 5 sekunder bak M-Sport-fører Mikko Hirvonen etter ti fartsetapper. En punktering på SS11 gjorde imidlertid at Mikkelsen tapte noen minutter, og dermed var kampen om pallplassen tapt.

– Jeg hadde planer om å klare mer enn en syvendeplass, men jeg er fornøyd likevel, sa Mikkelsen etter løpet.

Etter punkteringen var det sjetteplassen som gjaldt for Mikkelsen. Han kjempet med Hyundai-føreren Thierry Neuville om denne plasseringen, men Volkswagen-duoen Mikkelsen/Fløene var for sene til start på den siste etappen. Dermed ble de ilagt ti sekunders straff og måtte nøye seg med en syvendeplass.

Mikkelsen tar imidlertid ikke det som skjedde så alt for tungt. – Det var bare en feil. Noen ganger er det jeg som gjør dem, og andre ganger er det Ola. Det er menneskelig å feile, sa han etter målgang.

Alle de tre øverste sammenlagtplassene ble sementert i Spania denne helgen, og ikke overraskende var det Ogier som stakk av med topplasseringen. Hvis franskmannen vant Rally Spania, ville han også sikre seg tittelen. Hvis Latvala hadde vunnet, ville ikke tittelkampen blitt avgjort før i Wales om noen uker.

Østberg på fjerde

Mads Østberg hadde nok håpet på å ta sin fjerde pallplassering for sesongen, men måtte seg slått av Hirvonen. Finnen vant med drøye halvminuttet etter målgang.

Østberg var fornøyd med plasseringen, og tok med seg viktige poeng inn i sammendraget. – Det har vært en veldig bra helg. Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplassen, og nå gleder jeg meg til Rally Wales hvor vi kan pushe skikkelig for en god plassering, sier han i en pressemelding.

Etter poengene i Spania, ligger Østberg på en femteplass i sammendraget – 16 poeng bak Mikko Hirvonen.

I fabrikksmesterskapet har Volkswagen stukket av med seieren for lenge siden. De har nå 416 poeng, mens Citroën på andre plass har 187 poeng. På tredjeplass finner vi M-Sport med 180 poeng, og Hyundai lurer rett bak med sine 175 poeng. Her ligger det med andre ord an til en tett kamp om plassene bak tyskerne i Wales.